Televizyon Karşısında Tüketebileceğiniz Atıştırmalık Tarifleri

Televizyon karşısında tüketebileceğiniz, sağlıklı, düşük kalorili atıştırmalık tarifleri.

YAZAR: Gamze Altınay
15 Nisan 2022 Cuma 10:44 | Son Güncellenme:
5 dakika okunma süresi

Televizyon karşısında dizi izlerken bir elinizde cips diğer elinizde uzaktan kumanda... Kabul ediyorum çok keyifli. Peki kalorisi? Ekrana odaklandığımızda yediğimiz miktarlara dikkat edemiyoruz. Cips paketleri birer birer bitiyor. Peki kilo vermek ya da korumak istiyorsak? Yanlış atıştırmalık seçimleri ve yanlış porsiyonlar ne yazık ki kalori alımımızı artırıyor. Peki atıştırmayı bırakmalı mıyız? Hayır. Onun yerine daha sağlıklı, kalorisi daha düşük besinleri tercih edebiliriz.


Fırında Çıtır Karnabahar Lokmaları

Malzemeler:

½ adet karnabahar

5 yemek kaşığı zeytinyağı

2 diş sarımsak

3 adet yumurta

1,5 su bardağı galeta unu

2 yemek kaşığı parmesan peyniri

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:

Karnabaharları minik parçalara ayırın ve sirkeli suda bekletin. İyice duruladıktan sonra fırınınızı 165 dereceye ayarlayın. Yağlı kağıt serili minik karnabaharları tepsiye dizin. Sarımsakları ayıklayın ve doğrayın. Karnabaharların üzerine sarımsakları ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını döküp, karıştırın. Karnabaharlar yumuşayana kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin. Galeta unuyla parmesan peynirini aynı kasede birleştirin. Yumurtaları çırpın, fırınlanmış karnabaharları önce yumurta sonra da galeta unu ve parmesanlı karışıma bulayarak tekrar fırın tepsisine dizin. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberi ilave ederek tekrar fırınlayın. 15 dakika sonra hazır.


Humus

Malzemeler:

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 yemek kaşığı tahin

1 tatlı kaşığı su

1 tatlı kaşığı limon suyu

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri, dileğiniz baharatlarla birlikte blenderda püre haline getirin. Televizyon karşısında tüketirken salatalık ve havuç dilimleriyle çok güzel gidecektir.


Çıtır Nohut Cipsi

Malzemeler:

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Haşlanmış nohuda dilediğiniz baharatları ekleyip, üzerinde zeytinyağını gezdirip, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine, nohutları yayın. Üst üste gelmemesine dikkat edin. Önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika arada bir karıştırarak kavurun. Protein ve karbonhidrat içeriği bakımından zengin olan nohudu, bu şekilde çıtır çıtır sağlık dolu bir cipse çevirebilirsiniz.


Patlamış Mısır

Malzemeler:

1 çay bardağı mısır

1 çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı yağ

Bu miktarlarla hazırladığınız patlamış mısırdan 1-2 su bardağı kadar rahatlıkla tüketebilirsiniz.


Meyve Cipsleri

Malzemeler:

Çilek (Tercihinize göre elma veya muz da olabilir)

Hazırlanışı:

Fırınınızı 80-90 dereceye ayarlayın. Çileği yıkayın ve dilimleyin, ikiye veya üçe bölerek kesin. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin ve çilekleri tepsiye dizin. Fırında 1 saat kadar piştikten sonra ters çevirerek 45 dakika daha pişirin. İşte cipsler hazır.


Leblebi

Uzun süre tok kalmayı sağlayan lif içeriği, özellikle açlık hissini bastıran protein miktarı ve mide suyunun emilmesine yardımcı karbonhidrat içeriğiyle 1-2 avuç leblebi tüketmek sizi daha tok hissettirecektir.


Sağlıklı 7 Gece Atıştırmalığı

Kilo Vermeye Yardımcı Sabah Alışkanlıkları

Kilo Vermeye Yardımcı 5 Besin

EN ÇOK OKUNANLAR

Kışa Özel Nail Art Trendi

Kışa Özel Nail Art Trendi

1 dakika okunma süresi
Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

1 dakika okunma süresi
Gossip Girl'ün Çapkın Chuck Bass'ı Ed Westwick Baba Oluyor

Gossip Girl'ün Çapkın Chuck Bass'ı Ed Westwick Baba Oluyor

1 dakika okunma süresi
“Bizans'a Yelken Açmak” Sergisi

“Bizans'a Yelken Açmak” Sergisi

4 dakika okunma süresi
New York'ta Türk Gecesi

New York'ta Türk Gecesi

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı