Pratik ve Lezzetli Yaz Tatlısı Tarifleri

Yaz demek, biraz da buz gibi dondurmaların eşlik ettiği lezzetli tatlılar demek aslında. Sıcak havalarda Dondurulmuş Yoğurt Parçaları ve Vişneli Ruble nasıl yapılır? Serinlemek isteyenler için mutfağa girme zamanı.

YAZAR: Eray ERKOCA
26 Kasım 2020 Perşembe 18:44 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Sağlıklı ve Lezzetli Yaz Tatlıları Tarifi

Jale Balcı

Dondurulmuş Yoğurt Parçaları

Malzemeler:

  1. • 2 su bardağı tam yağlı yoğurt
  2. • 3 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubu
  3. • 1 paket vanilya
  4. • 1 çay bardağı doğranmış çilek
  5. • 1 çay bardağı yabanmersini
  6. • 1 çay bardağı ahududu

Dondurulmuş Yoğurt Parçaları Hazırlanışı

Bir kapta yoğurdu iyice karıştırın. Vanilya ve balı ilave edip karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili tepsiye dökün. Kaşık yardımıyla eşit ama çok ince olmayacak şekilde dağıtın. Üzerini çilek, yabanmersini ve ahududu ile süsleyin. Süslemek için tercihe göre granola, hindistancevizi veya çikolata parçacıkları da kullanabilirsiniz. Dondurucuda en az

4-5 saat arası iyice sertleşene kadar bekletin. Elinizle kırdıktan veya bıçakla kestikten sonra servis edin.

Arda Türkmen

Vişneli Crumble Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  1. • 500 gr donuk vişne
  2. • 2-3 yemek kaşığı toz şeker
  3. • 1 silme yemek kaşığı buğday nişastası
  4. • ½ su bardağı su

Crumble için:

  1. • 150 gr tereyağı – soğuk küçük küp küp doğranmış
  2. • 150 gr un – 1,5 su bardağı
  3. • 50 gr toz şeker – 3 yemek kaşığı

Servis etmek için:

  1. • Dondurma
  2. • Toz antep fıstığı

Vişneli Crumble Hazırlanışı:

Crumble için Un, toz şeker ve tereyağını elinizle ufalayın, iri parçalar kalabilir, çok ufaltmaya çalışmayın. Ardından buzdolabına koyun ve soğuk olarak bekletin.

Vişnelerinizi bir tencereye alın ve üzerine toz şeker ekleyin.Ocağa alıp hafif tıkırdatın. Bir karıştırma kabına nişastayı alın, içerisine suyu ekleyip karıştırın. Vişneler daha çok sularını salınca ocağın altını kapatın. Karıştırarak içerisine nişastalı karışımı ekleyin. Ardından tekrar ocağın altını açın ve karıştırarak

Not: Vişneler için uyguladığınız şeker miktarı biraz ekşi olacaktır, eğer daha tatlı bir tat isterseniz 1 su bardağı toz şekere kadar çıkarabilirsiniz.

Hazırladığınız vişneyi cam fırın kabınıza alın ve üzerine hazırladığınız crumble’ı serpiştirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25–30 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız crumble’ınızı dondurma ve fıstıkla süsleyerek servis edin.

Not: Dilerseniz büyük kaba tek bir tane ya da küçük kaplara birkaç tane porsiyonluk yapabilirsiniz.

Lezzetli ve Pratik 6 Kahvaltı Tarifi

Yeşil Domatesli Garnitür Sos

İzmir'in Yöresel Yemekleri ve Tarifleri

Ferahlatan Soğuk Kahve Tarifleri

EN ÇOK OKUNANLAR

İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

55 dakika okunma süresi
Hüsamettin Koçan "Gölgenin Arkasındaki" Sergisi

Hüsamettin Koçan "Gölgenin Arkasındaki" Sergisi

1 dakika okunma süresi
Süpersonik Orta Çağ: Sanat, Zanaat ve Zamanın Ötesinde Bir Sergi

Süpersonik Orta Çağ: Sanat, Zanaat ve Zamanın Ötesinde Bir Sergi

4 dakika okunma süresi
Hollywood ve TikTok'ta Öne Çıkan 10 Güzellik Trendi

Hollywood ve TikTok'ta Öne Çıkan 10 Güzellik Trendi

4 dakika okunma süresi
Haftanın Mekanı: Lokanta İst

Haftanın Mekanı: Lokanta İst

4 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da