Bir kapta yoğurdu iyice karıştırın. Vanilya ve balı ilave edip karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili tepsiye dökün. Kaşık yardımıyla eşit ama çok ince olmayacak şekilde dağıtın. Üzerini çilek, yabanmersini ve ahududu ile süsleyin. Süslemek için tercihe göre granola, hindistancevizi veya çikolata parçacıkları da kullanabilirsiniz. Dondurucuda en az
4-5 saat arası iyice sertleşene kadar bekletin. Elinizle kırdıktan veya bıçakla kestikten sonra servis edin.
Crumble için Un, toz şeker ve tereyağını elinizle ufalayın, iri parçalar kalabilir, çok ufaltmaya çalışmayın. Ardından buzdolabına koyun ve soğuk olarak bekletin.
Vişnelerinizi bir tencereye alın ve üzerine toz şeker ekleyin.Ocağa alıp hafif tıkırdatın. Bir karıştırma kabına nişastayı alın, içerisine suyu ekleyip karıştırın. Vişneler daha çok sularını salınca ocağın altını kapatın. Karıştırarak içerisine nişastalı karışımı ekleyin. Ardından tekrar ocağın altını açın ve karıştırarak
Not: Vişneler için uyguladığınız şeker miktarı biraz ekşi olacaktır, eğer daha tatlı bir tat isterseniz 1 su bardağı toz şekere kadar çıkarabilirsiniz.
Hazırladığınız vişneyi cam fırın kabınıza alın ve üzerine hazırladığınız crumble’ı serpiştirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25–30 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız crumble’ınızı dondurma ve fıstıkla süsleyerek servis edin.
Not: Dilerseniz büyük kaba tek bir tane ya da küçük kaplara birkaç tane porsiyonluk yapabilirsiniz.