Meyhane kültürüne yeni yorum getiren İstanbul'un en iyi üç mekanını bir araya getirdik.

Meyhane kültürüne yeni yorum getiren İstanbul'un en iyi üç mekanını bir araya getirdik.

16 Ağustos 2018 Perşembe 17:43 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Lara MUTLU - lara.mutlu@alem.com.tr / Fotoğraflar: Pınar GEDİKÖZER

Firuze

Şefler: Remzi Duran

& Mevlüt Çelen

Yaz menüsünde… “Klasik lezzetlerimize ek olarak mevsimsel ürünlerden yaptığımız günlük spesiyaller var. Ada börülcesi, skordalya, haşlanmış güveçte yoğurtlu sebze ve marul yaprağına sarılı çipura gibi…” diyor Remzi Duran.

Gelenlerin mutlaka tatması gereken lezzetler… “Mezelerden; Mutabbal, Muhammara, Levrek Ceviche, Topik, Girit Mezesi, Kurutulmuş domatese sarılı levrek, Zeytinyağlı yaprak sarma, çöp şiş, asma yaprağına sarılı levrek, enginar tatlısı benim en’lerim. Benzerleri birçok yerde var ama buradaki mezelerimizi tatmadan önce ‘Bu mezeleri çok iyi yapıyorlar’ diye karar vermesinler bence… Hem kullanılan malzemeler hem de aslına uygun kalınarak hazırlanan reçeteler, bu bahsettiğim lezzetleri burada tatmak için bir neden…” diyor Mevlüt Çelen.

https://firuze-iksv.business.site

Duble Meze Karaköy

Şef: Mehmet Meşe

Yaz menüsünde... “Tazelik ve hafif ürünlerin ön plana çıktığı bir menü hazırladık. Bu yeni menüye özel lezzetler arasında; Antalya Piyazı, Yeşil Elmalı Hellim, Nohut Salatası, Keşkekli Büryan, Isırgan Otlu Mücver, Sahanda Yaban Mantarı, Karamelize Enginar ve Meyveli Kadayıf var.”

Mekanla ilgili size en çok heyecanlandıran… “Duble Meze Karaköy’de de tıpkı Pera şubemiz gibi İstanbul’un göbeğinde sunduğumuz özgün ve keyifli atmosferi, yenilikçi meze yorumlarıyla birleştiriyoruz. Güzel mezeler ve tadı damağınızda kalacak bir eğlence Pera’da olduğu gibi Karaköy’de de var.”

https://www.dublemezebar.com

Chef Mezze

Şefler: Sevcan Vayiş

& Hıdır Mengüş

Yaz menüsünde... “Ege otu çeşitleri ağırlıklı olarak yer alıyor. Izgara Enginar Kalbi, sote ya da buharda pişmiş Cibes, Karışık Ege Otu Kavurması, İsli Peynirli Isırgan Otlu Börek, Taze Otlu Yeşil Mercimekli Mubardara öne çıkan lezzetlerden” diyor Sevcan Vayiş.

Mekanla ilgili size en çok heyecanlandıran… “Her gün farklı mezeler denemek ve misafirlerin beğenisine sunmak” diyor Hıdır Mengüş.

https://chefmezze.com.tr

EN ÇOK OKUNANLAR

Oğlak Burcu Kadını: Şıklık ve Zarafetin Kusursuz Buluşması

Oğlak Burcu Kadını: Şıklık ve Zarafetin Kusursuz Buluşması

10 dakika okunma süresi
İyi Yaşamın Öncüsü: TheLifeCo

İyi Yaşamın Öncüsü: TheLifeCo

1 dakika okunma süresi
Benan Terzioğlu'nun Yeni Yıl Dilekleri

Benan Terzioğlu'nun Yeni Yıl Dilekleri

4 dakika okunma süresi
Hollywood Yıldızlarından 14 Güzellik Sırrı

Hollywood Yıldızlarından 14 Güzellik Sırrı

4 dakika okunma süresi
Hotiç Ailesinin Yeni Yıl Daveti

Hotiç Ailesinin Yeni Yıl Daveti

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri