Meze by The Sea, Yenilenen Menüsü ile Sürdürülebilirliğin İzinde

Six Senses Kaplankaya bünyesinde yer alan Meze by The Sea Restaurant, Ege kültürüne bir övgü niteliği taşıyan yenilenen menüsü ile sürdürülebilirliğin izinde ilerliyor.

17 Temmuz 2023 Pazartesi 16:25 | Son Güncellenme:
4 dakika okunma süresi

Six Senses Kaplankaya bünyesinde yer alan Meze by The Sea Restaurant, markanın "Eat with Six Senses" felsefesi ışığında menüsünü yenileyerek, Ege kültürüne övgü niteliğindeki yeni lezzetleri ile karşımıza çıkıyor.


Six Senses Kaplankaya ve Meze by the Sea Restaurant:

Meze by The Sea Restaurant'a da marka dna'sının olmazsa olmazlarından olan "yerel hassasiyet, global duyarlılık" prensibini uygulayan Six Senses Kaplankaya; Executive Chef Özgür Bozgurt ve ekibi yönetiminde hayata geçirilen yepyeni menüleri ile gastro keşif yolculuğuna çıkarıyor.


Meze by the Sea'de Yeni Nesil Meyhane Konsepti:

Meze by the Sea, şefinin Ege kültürünü yansıtan spesiyallerini kendi yorumuyla harmanlayarak yine yeni bir bakış açısıyla misafirlerine sunuyor. Ege kültürünü misafirleri ile etkileyici atmosferinde buluşturan Meze By The Sea; yenilenen tatları ile konsepti yeni nesil meyhane usulu tabaklara dönüştürüyor. Six Senses Kaplankaya'nın kendi organik bahçesinden toplanan meyve ve sebzelerle hazırlanan, bölgedeki zeytin ağaçlarından, yerel balık pazarından günlük deniz ve çevre köylerden gelen doğal ürünlerden oluşan benzersiz aromalara sahip mezeler, misafirlere muhteşem Ege denizi manzarası eşliğinde tüm duyularını harekete geçiren bir gastronomi şöleni yaşatıyor.


Meze by the Sea Menüsünün Dikkat Çekenleri:

Meze by the Sea, mezelerinde yörenin meşhur Gambilya fasülyesinden yapılan Fava ve Ege otları ön plana çıkarken; menü, Kaya Koruğu salatası gibi lokal lezzetler ve Six Senses Kaplankaya'nın organik bahçesinden toplanan malzemelerle hazırlanan salatalar ile renkleniyor. Acı biberin ve yoğurdun uyumu ile ortaya çıkan Atom, taptaze deniz mahsülleri ile hazırlanan Karışık Deniz Mahsülleri gibi vazgeçilmez lezzetlerin yanı sıra çam fıstığı, kabak ve kuş üzümünu bir araya getiren Kaskarikas gibi alışılmışın dışında lezzetleri deneyimleme imkanı sunuyor. Saganaki Peyniri Sunumu, Karides Simit, Bahçeden Kabak Çiçeği Kızartması gibi özel yorum çeşitleri ise menüsüne zenginlik katıyor. Ana yemeklerde şefin imzası Bozburun usulü Ahtapot ve taze balık çeşitlerinin ön planda olduğu menüde, Kireçte kabak tatlısı ve Keçi sütünden kesme dondurma dikkat çekiyor.


Six Senses Kaplankaya Keşfi

Akdenizli Dokunuşu: Six Senses Kaplankaya

Bodrum'un En İyi Restoranları: 15 Farklı Mekan

EN ÇOK OKUNANLAR

Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

4 dakika okunma süresi
Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

20 dakika okunma süresi
Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

1 dakika okunma süresi
Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

2 dakika okunma süresi
2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?