Mayasız Bazlama (Mayasız Naan Ekmeği)

Hamur işinin sağlıklı bir versiyonu olan, mayasız bazlama ekmeği tarifine şans verin.

YAZAR: Zeynep Dinç
13 Ocak 2021 Çarşamba 14:22 | Son Güncellenme:
1 dakika okunma süresi

Mayasız Bazlama (Mayasız Naan Ekmeği)


(5 - 6 adet)


Malzemeler:


Hamuru için:


  1. 2 bardak un
  2. 3/4 bardak su
  3. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  4. 1/2 çay kaşığı tuz
  5. 5 gram kabartma tozu


Tavada pişirmek için:


  1. Zeytinyağı


Yapılışı:


Unu geniş bir kaba koyup tuzu ve kabartma tozunu ekleyin. Ortasına havuz açıp zeytinyağı ve suyu koyun. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edecek şekilde 2 - 3 dakika yoğurun. 5 - 6 bezeye bölün.

Unladığınız tezgahta her birini elinizle bastırarak inceltin, rustik şekiller verip çatalla üzerlerine doku yapın.

Tavada orta ateşte biraz zeytinyağı ile iki tarafını da pişirin.

Servis ederken aromatik veya baharatlı sızma zeytinyağı kullanabilirsiniz.

Sütlü Karnabahar Çorbası

Yılbaşı Kurabiye Tarifi

Yeni Yıl Kahvaltı Önerisi: Ekmek Üstleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

4 dakika okunma süresi
Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

2 dakika okunma süresi
Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

20 dakika okunma süresi
Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

1 dakika okunma süresi
2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar