Mayasız Bazlama (Mayasız Naan Ekmeği)

Hamur işinin sağlıklı bir versiyonu olan, mayasız bazlama ekmeği tarifine şans verin.

YAZAR: Zeynep Dinç
13 Ocak 2021 Çarşamba 14:22 | Son Güncellenme:
1 dakika okunma süresi

Mayasız Bazlama (Mayasız Naan Ekmeği)


(5 - 6 adet)


Malzemeler:


Hamuru için:


  1. 2 bardak un
  2. 3/4 bardak su
  3. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  4. 1/2 çay kaşığı tuz
  5. 5 gram kabartma tozu


Tavada pişirmek için:


  1. Zeytinyağı


Yapılışı:


Unu geniş bir kaba koyup tuzu ve kabartma tozunu ekleyin. Ortasına havuz açıp zeytinyağı ve suyu koyun. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edecek şekilde 2 - 3 dakika yoğurun. 5 - 6 bezeye bölün.

Unladığınız tezgahta her birini elinizle bastırarak inceltin, rustik şekiller verip çatalla üzerlerine doku yapın.

Tavada orta ateşte biraz zeytinyağı ile iki tarafını da pişirin.

Servis ederken aromatik veya baharatlı sızma zeytinyağı kullanabilirsiniz.

Sütlü Karnabahar Çorbası

Yılbaşı Kurabiye Tarifi

Yeni Yıl Kahvaltı Önerisi: Ekmek Üstleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Kışa Özel Nail Art Trendi

Kışa Özel Nail Art Trendi

1 dakika okunma süresi
Moda Dünyasında Oyuncu Değişiklikleri

Moda Dünyasında Oyuncu Değişiklikleri

6 dakika okunma süresi
Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

1 dakika okunma süresi
Sonbaharın Yeni Trendi: Yeşil

Sonbaharın Yeni Trendi: Yeşil

1 dakika okunma süresi
Versace Saatleri Sonbahar-Kış 2024 Koleksiyonu Tanıtıldı

Versace Saatleri Sonbahar-Kış 2024 Koleksiyonu Tanıtıldı

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati