Salataları daha besleyici ve leziz hale getirmek mümkün. Nohutun vegan beslenmede yeri büyük. Bununla birlikte kuru fasulyeyi, domatesli salçalı yemek olarak yapsak da salatalarda pek kullanmıyoruz. Kuru fasulyeyi, çıtır çıtır yapıp, doğru baharatlar ve doğru sos ile bir araya getirerek, salatanıza ekleyebilir; hem çok lezzetli hem de protein zengini sağlıklı ve doyurucu bir besin elde edebilirsiniz.
100gr haşlanmış kuru fasulye
100gr karnabahar
10 yaprak kıvırcık veya kale
2 adet ceviz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Tatlı Kırmızı Toz Biber
Nane
1 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
5-6 damla limon suyu
Tuz
Karabiber
Kimyon
1. Haşlanmış fasulyeleri ve dilimlenmiş karnabaharları kurulayın, yağ ve baharatlar yardımıyla soslayın.
2. 180 derece ısıtılmış fırında, fasulyeler patlayıp kızarana, karnabaharlar da üzeri kızarana kadar 20 dakika pişirin.
3. Kıvırcık veya kaleyi ince ince doğranıp kaseye alın. Üzerine karnabahar, fasulye ve doğranmış ceviz ekleyin. Kale kullanacaksanız, öncesinde tuzla ovmak diriliğini alacaktır ve bu yolla yemesi ve sindirmesi daha kolay olacaktır.
4. Sos malzemelerini bir kavanozda karıştırıp, salatanın üzerine ilave edin ve salatayı güzelce karıştırıp, servis edin. Afiyet olsun.