Klorella Tozu Nedir? Klorella Tozu Nasıl Kullanılır?

Diyetisyen Gamze Altınay, klorella tozu ile hazırlayabileceğiniz birbirinden sağlıklı ve pratik üç tarif önerisi paylaşıyor.

YAZAR: GAMZE ALTINAY
2 Aralık 2020 Çarşamba 16:39 | Son Güncellenme:
4 dakika okunma süresi

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz klorella (chlorella) aslında yeşil tatlı su yosunudur. Çeşitli vitaminleri ve mineralleri içerir. Özellikle B12, D vitamini, omega-3 yağ asitleri ve proteinden oldukça zengindir. Peki biz neden son zamanlarda adını sıkça duyuyoruz? Çünkü antioksidan, antibakteriyel ve antiviral etki gösterir. Ayrıca klinik çalışmalar, klorella takviyesinin kan yağları ve yüksek kan şekeri üzerinde olumlu etki gösterdiğini belirtmektedir. Sigara içtiğimizde, sağlıksız beslendiğimizde hatta yoğun egzersiz yaptığımızda serbest radikal adını verdiğimiz zararlı bileşikler oluşur. Vücutta aşırı miktarda biriken serbest radikaller, hücrelere zarar verebilen ve kronik hastalıklara yol açabilen oksidatif stres adı verilen duruma neden olabiliyor. Klorellanın, hücreleri paslandıran bu oksidatif strese, kansere ve kronik obstrüktif akciğer hastalığına (KOAH) karşı koruyucu etkilerinin olduğu bilinmektedir. Ayrıca bağırsaktaki yararlı bakterilerin sayısını artırarak kilo verme üzerinde etkileri olduğu bulunmuştur.

Klorella Tozunu Ne Zaman ve Nasıl Kullanmalıyız?


Tercihen sabahları olmak üzere, günün herhangi bir zamanında kullanılabilir. Yemeklerden önce büyüklüğüne göre değişmekle beraber yaklaşık 1 çay kaşığı (yaklaşık 2 gr) klorellayı 1 bardak limonlu suya karıştırarak, taze sebze ve meyve sularına, smoothie’lere, maden suyuna ekleyerek kullanabilirsiniz.

Klorella Enerji Suyu


Malzemeler:

  1. 4 çay kaşığı klorella
  2. 1 litre su
  3. 1 adet limon suyu ve dilimleri


Yapılışı:

Limon dilimlerinizi ve klorella tozunu karıştırıp tüketin.

Klorella ‘Porridge’

Malzemeler:

  1. 2 kaşık yulaf
  2. Yarım su bardağı süt
  3. 1 çay kaşığı klorella
  4. 1 adet yerli muz
  5. Yarım çay kaşığı tarçın veya kakao


Yapılışı:

Süt ve yulafı beş dakika ocakta ısıtın. Lapa haline gelecek.

Muzu ezin ve tüm malzemeleri karıştırarak tüketin.

Klorella Avokado Tost

Malzemeler:

  1. 1 dilim ekmek
  2. Yarım avokado
  3. 1 çay kaşığı organik ‘Burst Chlorella’
  4. Karabiber, tuz, pul biber


Yapılışı:

Avokadoyu klorella ile ezin.

Tuz, karabiber ve istenirse pul biber ekleyin. Karışımı ekmeğinize sürün, üzerine isterseniz limon suyu ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!



Avokadolu Bakla Çorbası

Aralık Ayı Meyve ve Sebzeleri

İdil Yazar'dan Pratik Atıştırmalık Tarifler

EN ÇOK OKUNANLAR

Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

1 dakika okunma süresi
Moda Dünyasında Oyuncu Değişiklikleri

Moda Dünyasında Oyuncu Değişiklikleri

6 dakika okunma süresi
Sonbaharın Yeni Trendi: Yeşil

Sonbaharın Yeni Trendi: Yeşil

1 dakika okunma süresi
Kışa Özel Nail Art Trendi

Kışa Özel Nail Art Trendi

1 dakika okunma süresi
Göz Altı Kapatıcıları Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Göz Altı Kapatıcıları Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

14 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?