Kalorisi Düşük Sütlü Tatlı Tarifleri

Sütlü tatlılar, doğal içerikleri ve düşük kalori değerleriyle şeker ihtiyacını en sağlıklı yoldan karşılıyor.

YAZAR: Gamze Altınay
27 Nisan 2021 Salı 16:32 | Son Güncellenme:
4 dakika okunma süresi
Kalorisi Düşük Sütlü Tatlı Tarifleri

Fit Güllaç


Malzemeler:

  1. 6 yaprak güllaç yufkası
  2. 1 litre süt
  3. 10 adet kuru hurma
  4. 2 yemek kaşığı gül suyu (Tercihe bağlı)
  5. 1 yemek kaşığı bal

Üzeri için: Kıyılmış iç fındık ve Antep fıstığı

Yapılışı:

Hurmaları bir çay bardağı sıcak suda yarım saat kadar bekletin. Yumuşayan hurmaları suyu ile birlikte robottan çekerek püre haline getirin. 1 litre sütü ve hurma püresini tencerenin içerisine alın ve ısıtmaya başlayın.

Süt hafif ılınınca (ortalama yoğurt mayalama sıcaklığına gelince) gül suyunu ilave edip altını kapatın. Karışımın altını kapatınca içerisine balı da ekleyin. Sonrasında cam tepsinin içerisine yufkaları yerleştirin.

Her kata üç kepçe sütlü karışımdan dökün. Yarım saat sütü çekmesi için buzdolabında dinlendirin. İftardan iki saat sonraki ara öğününüzde bir dilim tüketebilirsiniz.

Fit Sütlaç


Malzemeler:

  1. 3 yemek kaşığı yulaf
  2. 1 su bardağı süt
  3. 2 yemek kaşığı pekmez
  4. 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  5. ½ çay bardağı ceviz
  6. 1 paket vanilya
  7. 1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:

Sütle yulafı tencereye koyun ve birlikte pişirin. Kısık ateşte pişen yulafa Hindistan cevizini, vanilyayı ve tarçını ekleyin.

Ocaktan aldıktan sonra biraz soğumasını bekleyip ardından pekmezi ilave edin. Üzerini ceviz ile süsleyebilirsiniz.

Fit Kazandibi


Malzemeler:

  1. 3 bardak süt
  2. 1 su bardağı yulaf unu
  3. 2 yemek kaşığı pekmez
  4. 8 adet hurma
  5. 2 tatlı kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Tencereye sırasıyla tereyağı ve yulaf ununu ekleyin ve biraz kavurun. Önceden sıcak suda bekleterek yumuşattığınız hurmaları blender'dan geçirin.

Süt ve hurmaları tencereye ekleyin. Kaynadıktan sonra ocaktan alın. Pekmezi ısıya dayanıklı bir tepsiye dökün.

Tatlıyı da tepsiye döktükten sonra yaklaşık 15 dakika boyunca çevirerek kızartın. Soğuduktan sonra ters çevirerek servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun.


Fit Ramazan Tatlıları

Tatlı Krizini Önleyen 8 Yiyecek

Tatlı Krizleriyle Baş Etmenin Yolları

EN ÇOK OKUNANLAR

İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

55 dakika okunma süresi
En Kolay Nail Art Modelleri

En Kolay Nail Art Modelleri

1 dakika okunma süresi
Mevsim Geçişlerine Özel Güzellik Sırları

Mevsim Geçişlerine Özel Güzellik Sırları

6 dakika okunma süresi
"Amazon Kadınlar" Sergisi

"Amazon Kadınlar" Sergisi

1 dakika okunma süresi
Akbank Sanat'ta Sergi: S.O.S.

Akbank Sanat'ta Sergi: S.O.S.

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri