Malzemeler:
Üzeri için: Kıyılmış iç fındık ve Antep fıstığı
Yapılışı:
Hurmaları bir çay bardağı sıcak suda yarım saat kadar bekletin. Yumuşayan hurmaları suyu ile birlikte robottan çekerek püre haline getirin. 1 litre sütü ve hurma püresini tencerenin içerisine alın ve ısıtmaya başlayın.
Süt hafif ılınınca (ortalama yoğurt mayalama sıcaklığına gelince) gül suyunu ilave edip altını kapatın. Karışımın altını kapatınca içerisine balı da ekleyin. Sonrasında cam tepsinin içerisine yufkaları yerleştirin.
Her kata üç kepçe sütlü karışımdan dökün. Yarım saat sütü çekmesi için buzdolabında dinlendirin. İftardan iki saat sonraki ara öğününüzde bir dilim tüketebilirsiniz.
Malzemeler:
Yapılışı:
Sütle yulafı tencereye koyun ve birlikte pişirin. Kısık ateşte pişen yulafa Hindistan cevizini, vanilyayı ve tarçını ekleyin.
Ocaktan aldıktan sonra biraz soğumasını bekleyip ardından pekmezi ilave edin. Üzerini ceviz ile süsleyebilirsiniz.
Malzemeler:
Yapılışı:
Tencereye sırasıyla tereyağı ve yulaf ununu ekleyin ve biraz kavurun. Önceden sıcak suda bekleterek yumuşattığınız hurmaları blender'dan geçirin.
Süt ve hurmaları tencereye ekleyin. Kaynadıktan sonra ocaktan alın. Pekmezi ısıya dayanıklı bir tepsiye dökün.
Tatlıyı da tepsiye döktükten sonra yaklaşık 15 dakika boyunca çevirerek kızartın. Soğuduktan sonra ters çevirerek servis edebilirsiniz.