İstanbul'da Thai Mutfağı Yiyebileceğiniz Adresler

Asya kültürünün lezzetleri giderek damak tadımıza yerleşirken İstanbul'da Thai mutfağından özel menüleri deneyebileceğiniz restoranları derledik.

YAZAR: Çisem Danacı
29 Kasım 2021 Pazartesi 14:51 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Çok Çok Pera:

Pera'daki Soho House'ta yer alan Çok Çok Pera'da "Contemporary Thai" konseptiyle Kaeng Massaman Lamb, Phad Thai Lobster, Chiang Mai Noodles ve Isan usulü Lap Kai gibi yemekler, Güneydoğu Asya'da yoğun ısı ve nem, güneş ve yağmurda yetişen bitki ve baharatlar kullanılarak, özellikle yerel damak zevkine göre Kraliyet Şefi Khun Nuch tarafından modern dokunuşlarla hazırlanıyor. Çok Çok Pera'nın dekorasyon ve menüsünde restoranın tarihine atıfta bulunularak, eskiden binada misafir olmuş Amerikalı yazar Ernest Hemingway ve İngiliz roman yazarı Agatha Christie'ye de göndermeler yapılıyor.


Pera Thai:

İstanbul'un en eski Tayland restoranı olan Pera Thai'de klasik Tayland lezzetleri, ev yapımı köriler ve diğer geleneksel çeşitlerle Taylandlı aşçılar tarafından hazırlanıyor. Pera Thai, sade ve samimi bir atmosferde ziyaretçilerine Thai Select ödülü almış yemeklerini sunuyor.


Az Çok Thai:

Az Çok Thai, Cihangir'de samimi ve şık bir ortamda misafirlerine Thai mutfağının özgün yemeklerini sunuyor. Az Çok Thai'nin geniş yelpazedeki menüsünde klasik Thai lezzetlerinden, farklı tatlara herkesin damak tadına göre yemek bulması mümkün.


Isokyo:

Zorlu Center'da yer alan Isokyo, Doğu'nun gizemli lezzet sırlarını Batı'nın modern pişirme teknikleri ile birleştiriyor. Isokyo'da Asya yemekleri menüsüyle Japonya'dan Thai'ye ve Çin'e Uzak Doğu'nun kendine özgü ekşi, acı, tatlı ve baharatlarını sunduğu seçenekler bulunuyor.


Sushi & Spice:

Vadistanbul ve ardından da Beşiktaş Akaretler'de hizmete giren Sushi & Spice, "Modern Asia" konseptiyle Asyalı ustalarının kültürel yemeklerini modern bir tarz ile bir araya getiriyor. Sushi & Spice, Thai mutfağının da dahil olduğu geniş bir Uzak Doğu lezzetleri yelpazesi sunuyor.


Uzak Doğu Mutfağının Sağlığa Etkileri! Asya Yemekleri Hakkında İlginç Bilgiler...

Vegan Hamur İşleri

Vakko L'Atelier ile Yılbaşı Lezzetleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

20 dakika okunma süresi
Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

4 dakika okunma süresi
Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

2 dakika okunma süresi
Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

1 dakika okunma süresi
2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey