Güney Fransa'nın En Hit Restoranları

Fransız Rivierası, sadece görkemli plajları ve parıldayan mavi sularıyla değil, aynı zamanda gastronomi dünyasının gözde restoranlarıyla da ünlü. Güney Fransa'nın sofistike yaşam tarzının izinde, yerel kültürün ve Akdeniz mutfağının farklı yüzlerinin sunulduğu en hit restoranlar radarımızda.

YAZAR: Kübra BIÇAK
10 Eylül 2024 Salı 09:21 | Son Güncellenme:
5 dakika okunma süresi

Eden-Roc

Cap d'Antibes'in ünlü otellerinden Hotel du Cap-Eden-Roc'un denize sıfır restoranı, konuklarını bir peri masalının parçası gibi hissettiriyor. Eden-Roc'ta şefin özel tarifleriyle hazırlanan deniz ürünleri, yerel otlar ve Akdeniz lezzetleriyle buluşuyor. Şefin menüsünde ıstakozlu Sezar salatası, langoustine makarna, Eden-Roc tarzı levrek gibi bir dizi özel lezzet bulunuyor. Bu restoranı özel kılan bir diğer unsur ise tatlıları. Pasta şefi Tarek Ahamada tarafından hazırlanan özel tatlılara yemeğinizde yer ayırmayı unutmayın. Michelin yıldızlı bu restoran sizi Güney Fransa'da gastronomik yolculuğa çıkartacak.

Adres: 167-165 Bd J. F. Kennedy, 06160 Antibes / Fransa

La Renaissance

Bir Michelin yıldızlı La Renaissance rahat, zarif ve sıcak bir ortamda konuklarını unutulmaz bir gurme kaçamağına davet ediyor. Saint-Tropez'nin büyülü atmosferinde yer alan La Renaissance, vintage ruhunu modern dokunuşlarla birleştiriyor. Şef Arnaud Viel tarafından hazırlanan menü, şefin memleketi Normandiya'ya yolculuğa çıkartıyor. Ahşap masalar, pastel tonlardaki dekorasyon ve canlı müzik eşliğinde, konuklarına 1950'lerin cazibesini yaşatıyor. İster hafif bir öğle yemeğini tercih edin ister akşamın geç saatlerine kadar süren bir ziyafet, burada her yemek bir ritüel gibi.

Adres: 20 avenue de la 2ème-Division-Blindée, Argentan / Fransa

Le Chantecler

Nice'in kalbinde bulunan Le Chantecler, Michelin yıldızlı bir restoran olarak öne çıkıyor. Barok stilindeki dekorasyonu, altın varak süslemeleri ve kristal avizeleriyle adeta bir saray salonunu andıran Le Chantecler, geleneksel lezzetleri modern dokunuşlarla şekillendiriyor. Şef Virginie Basselot tarafından yönetilen mutfak, yerel ürünleri estetik sunumlarla buluşturuyor. Bu restoranın lezzetlerin sırrı ise şefin özenle seçtiği yerel malzemelerde ve klasik Fransız mutfağına kattığı yaratıcı dokunuşlarda saklı.

Adres: Le Negresco, 37 promenade des Anglais, Nice / Fransa

L'Oliveraie

Monaco'da yer alan L'Oliveraie, zeytin ağaçlarının altında doğayla iç içe bir yemek deneyimi sunuyor. Özellikle yaz aylarında tercih edilen bu restoran, hafif Akdeniz esintileriyle beraber sunulan taze balıklar, sebzeler ve zeytinyağlı yemekleriyle ünlü. Şef Jean-Luc Lefrançois ve Pasta Şefi Tanya Colella tarafından yönetilen L'Oliveraie, dinlenmek ve güneşli Akdeniz lezzetlerinin tadını çıkarmak için harika bir durak. Burada her tabak ile huzur dolu bir anıya ortak olabilirsiniz.

Adres: 2490 avenue des Templiers, Vence / Fransa

La Table du Royal

Şef Geoffroy Szamburski tarafından yönetilen La Table du Royal, Saint-Jean-Cap-Ferrat'ın muhteşem manzarasına nazır, gurme bir deneyim sunuyor. Deniz ürünleri ve taze sebzelerle hazırlanan tabaklar, şık sunumları ve sofistike tatlarıyla bir şölen yaşatıyor. Güney Fransa'nın tadını çıkarmak için özellikle gün batımı saatlerinde burayı tercih edebilirsiniz.

Adres: Royal Riviera, 3 avenue Jean-Monnet, Saint-Jean-Cap-Ferrat / Fransa

La Table d'Antonio Salvatore

Michelin yıldızı ödüllü Şef Antonio Salvatore'nin koku, görme, işitme, dokunma ve tat duyularımızdan yola çıkarak hazırladığı tabaklar, konuklarını gastronomik bir deneyime davet ediyor. Bu restoran, Monte Carlo'nun kalbinde, lezzet ve sanatın buluşma noktası olarak da biliniyor. Salvatore, ilham verici mutfak anlayışıyla taze malzemeleri sanatsal tabaklara dönüştürüyor. Her bir yemek, tabakta adeta bir sanat eseri gibi sunuluyor; misafirlerine unutulmaz bir görsel ve lezzet deneyimi yaşatıyor.

Adres: 3 avenue des Spélugues, Monaco / Fransa

EN ÇOK OKUNANLAR

Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

20 dakika okunma süresi
Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

2 dakika okunma süresi
Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

1 dakika okunma süresi
Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

4 dakika okunma süresi
2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı