Glütensiz Vegan Yaprak Galeta

Uzun süre taptaze kalan hem mezelerinize hem ekmek sepetinize çok yakışacak aromatik bir kraker tarifi: Glütensiz Vegan Yaprak Galeta.

YAZAR: Büke Şedele
19 Ağustos 2021 Perşembe 13:51 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Glütensiz Vegan Yaprak Galeta

Malzemeler:

  1. 1 yemek kaşığı keten tohumu (Öğütülmüş)
  2. 3 yemek kaşığı su
  3. 1 fincan karabuğday unu
  4. 1/3 fincan badem unu
  5. 1/3 fincan pirinç unu
  6. 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  7. 5 yemek kaşığı soğuk su
  8. 1 tatlı kaşığı tuz
  9. 1 tatlı kaşığı doğranmış biberiye
  10. 1 çay kaşığı toz sarımsak
  11. 1 yemek kaşığı besin mayası (Opsiyonel)

Yapılışı:

Öğütülmüş bir yemek kaşığı keten tohumunu üç yemek kaşığı suda jelleşene kadar bekletin. Kalan tüm malzemeleri ekleyip bir kapta birleştirin.

Fırını 165 dereceye kurun. Hamurunuzu iki fırın kağıdı arasında incecik açın (Yaklaşık 3mm kalınlığında) ve bıçakla dilim izleri verip 10 dakika buzlukta bekletin.

Bir spatula yardımıyla dilimleri ayırıp fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin.165 derece fırında yaklaşık 17-20 dakika pişirin.

Hava almayan bir kapta üç hafta tazeliğini koruyacaktır.


Afiyet olsun.

En İyi 5 Vegan Protein Kaynağı

Vegan Beslenme Hakkında Her Şey

Vegan Kakaolu Kahveli Kek Tarifi

Tatlı Patatesli Vegan Brownie

EN ÇOK OKUNANLAR

Kışa Özel Nail Art Trendi

Kışa Özel Nail Art Trendi

1 dakika okunma süresi
Contemporary Istanbul'un 19. Edisyonu Sanatseverlerle Buluştu

Contemporary Istanbul'un 19. Edisyonu Sanatseverlerle Buluştu

1 dakika okunma süresi
Gossip Girl'ün Çapkın Chuck Bass'ı Ed Westwick Baba Oluyor

Gossip Girl'ün Çapkın Chuck Bass'ı Ed Westwick Baba Oluyor

1 dakika okunma süresi
Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

1 dakika okunma süresi
Zeyrek Çinili Hamam'da Alekos Fassianos Sergisi Açılış Daveti

Zeyrek Çinili Hamam'da Alekos Fassianos Sergisi Açılış Daveti

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild