Gece Acıkınca Yiyebileceğiniz Sağlıklı ve Pratik Tarifler

Diyetisyen Gamze Altınay, gece acıkanlar için birbirinden sağlıklı ve pratik beş tarif önerisi paylaşıyor.

YAZAR: GAMZE ALTINAY
27 Kasım 2020 Cuma 15:54 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

İş, güç derken gün içerisinde aklına yemek gelmeyip; gece televizyon karşısına geçince, ‘Acaba ne yesem?’ diye düşünenlerden misiniz? Mümkündür, çünkü çoğunluğumuz böyleyiz. Önce kafalardaki ‘Saat 19:00’dan sonra yemek yenir mi?’ sorusunu cevaplayalım. Gece geç saatlerde yemek yemenin kilo kontrolünü zorlaştırabileceğine dair artan bilimsel kanıtlar var ama bu konuyu 200 kalorinin altındaki sağlıklı atıştırmalıklarla çözebiliriz. Buradaki zorluk, hızlı, lezzetli ve kilo almanıza neden olmayacak yiyecekleri bulmaktır. O zaman seçeneklere geçelim.

Yoğurt-Lor-Salatalık-Nane


Yoğurt, uyku kalitesini artırıcı etkisi sayesinde mükemmel bir gece atıştırmalığı olabilir. Tarifimiz şu şekilde: 2 kaşık yoğurda 1 kaşık lor peyniri, 1 çay kaşığı nane ve doğradığınız salatalıkları ekleyin ve afiyetle tüketin.

Kabak Çekirdeği


28 gram kabak çekirdeği porsiyonu 146 kaloriye sahiptir. Triptofan ve magnezyumdan zengin olması sebebiyle uyku kalitesini arttırır. Gece atıştırmalığı olarak 1 çay bardağı kabak çekirdeği tüketilebilir.

Humus-Salatalık


Salatalık ve humus birbirine çok yakışır. Salatalık, anti-kanserojen etkiye sahip olan ‘Cucurbitacin E' içerir. Humus, sağlıklı bir kurubaklagil olan nohut, zeytinyağı ve sarımsaktan yapılır. 100 gram humusa batırılmış bir bardak dilimlenmiş salatalık yaklaşık 180 kaloriye sahip harika bir gece atıştırmalığı olabilir.

Mozzarella-Domates


Birbiri için yaratılmış olan peynir ve domatesin maksimum lezzette birleşimine mozzarealla-peynir denir. Bir yanda bol likopen ve C vitamini içeren domates, diğer yandan kalsiyum ve B12 kaynağı mozzarella! 50 gram mozarella ve 1 orta boy, 100 gram domatesi doğrayıp üzerine muhakkak nane-kekik serpin.

Girit Leblebisi


Son zamanların en güzel şeyi Girit leblebisi olabilir. Leblebi denildiğinde ilk akla gelen sarı ve beyaz çeşidinden tamamen farklı olan Girit leblebisi; odun ateşinde, kum içerisinde deniz tuzu eklenerek kavuruluyor. Tadı diğer iki leblebiden o kadar farklı ki, bir kere denediğinizde bir daha vazgeçemeyeceksiniz. Gece atıştırmalığı olarak 1 çay bardağı kadar Girit leblebisi tüketebilirsiniz.

İstanbul'un Sağlıklı Mekanları

Kilo Vermeye Yardımcı 5 Baharat

Sonbahar İçin Fit ve Lezzetli Tatlı Tarifleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Sonbaharın Yeni Trendi: Yeşil

Sonbaharın Yeni Trendi: Yeşil

1 dakika okunma süresi
Moda Dünyasında Oyuncu Değişiklikleri

Moda Dünyasında Oyuncu Değişiklikleri

6 dakika okunma süresi
Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

1 dakika okunma süresi
Kışa Özel Nail Art Trendi

Kışa Özel Nail Art Trendi

1 dakika okunma süresi
Versace Saatleri Sonbahar-Kış 2024 Koleksiyonu Tanıtıldı

Versace Saatleri Sonbahar-Kış 2024 Koleksiyonu Tanıtıldı

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?