Gece Acıkınca Yiyebileceğiniz Sağlıklı ve Pratik Tarifler

Diyetisyen Gamze Altınay, gece acıkanlar için birbirinden sağlıklı ve pratik beş tarif önerisi paylaşıyor.

YAZAR: GAMZE ALTINAY
27 Kasım 2020 Cuma 15:54 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
Gece Acıkanlara Pratik ve Sağlıklı 5 Tarif

İş, güç derken gün içerisinde aklına yemek gelmeyip; gece televizyon karşısına geçince, ‘Acaba ne yesem?’ diye düşünenlerden misiniz? Mümkündür, çünkü çoğunluğumuz böyleyiz. Önce kafalardaki ‘Saat 19:00’dan sonra yemek yenir mi?’ sorusunu cevaplayalım. Gece geç saatlerde yemek yemenin kilo kontrolünü zorlaştırabileceğine dair artan bilimsel kanıtlar var ama bu konuyu 200 kalorinin altındaki sağlıklı atıştırmalıklarla çözebiliriz. Buradaki zorluk, hızlı, lezzetli ve kilo almanıza neden olmayacak yiyecekleri bulmaktır. O zaman seçeneklere geçelim.

Yoğurt-Lor-Salatalık-Nane


Yoğurt, uyku kalitesini artırıcı etkisi sayesinde mükemmel bir gece atıştırmalığı olabilir. Tarifimiz şu şekilde: 2 kaşık yoğurda 1 kaşık lor peyniri, 1 çay kaşığı nane ve doğradığınız salatalıkları ekleyin ve afiyetle tüketin.

Kabak Çekirdeği


28 gram kabak çekirdeği porsiyonu 146 kaloriye sahiptir. Triptofan ve magnezyumdan zengin olması sebebiyle uyku kalitesini arttırır. Gece atıştırmalığı olarak 1 çay bardağı kabak çekirdeği tüketilebilir.

Humus-Salatalık


Salatalık ve humus birbirine çok yakışır. Salatalık, anti-kanserojen etkiye sahip olan ‘Cucurbitacin E' içerir. Humus, sağlıklı bir kurubaklagil olan nohut, zeytinyağı ve sarımsaktan yapılır. 100 gram humusa batırılmış bir bardak dilimlenmiş salatalık yaklaşık 180 kaloriye sahip harika bir gece atıştırmalığı olabilir.

Mozzarella-Domates


Birbiri için yaratılmış olan peynir ve domatesin maksimum lezzette birleşimine mozzarealla-peynir denir. Bir yanda bol likopen ve C vitamini içeren domates, diğer yandan kalsiyum ve B12 kaynağı mozzarella! 50 gram mozarella ve 1 orta boy, 100 gram domatesi doğrayıp üzerine muhakkak nane-kekik serpin.

Girit Leblebisi


Son zamanların en güzel şeyi Girit leblebisi olabilir. Leblebi denildiğinde ilk akla gelen sarı ve beyaz çeşidinden tamamen farklı olan Girit leblebisi; odun ateşinde, kum içerisinde deniz tuzu eklenerek kavuruluyor. Tadı diğer iki leblebiden o kadar farklı ki, bir kere denediğinizde bir daha vazgeçemeyeceksiniz. Gece atıştırmalığı olarak 1 çay bardağı kadar Girit leblebisi tüketebilirsiniz.

İstanbul'un Sağlıklı Mekanları

Kilo Vermeye Yardımcı 5 Baharat

Sonbahar İçin Fit ve Lezzetli Tatlı Tarifleri

EN ÇOK OKUNANLAR

"Amazon Kadınlar" Sergisi

"Amazon Kadınlar" Sergisi

1 dakika okunma süresi
Mevsim Geçişlerine Özel Güzellik Sırları

Mevsim Geçişlerine Özel Güzellik Sırları

6 dakika okunma süresi
Akbank Sanat'ta Sergi: S.O.S.

Akbank Sanat'ta Sergi: S.O.S.

1 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

55 dakika okunma süresi
İstikrarlı Zanaatkar: Sarah Burton

İstikrarlı Zanaatkar: Sarah Burton

7 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı