Fırında Peynirli Kuşkonmaz Çıtırları

Kuşkonmazlar, peynirle bir araya gelerek hem lezzetli hem de uzun süre tok tutan bir öğüne dönüşüyor.

YAZAR: Büke Şedele
13 Nisan 2021 Salı 13:41 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Fırında Peynirli Kuşkonmaz Çıtırları


Malzemeler:

  1. 15-20 adet kuşkonmaz (İnce gövdeli olanları tercih edin)
  2. 2 yumurta
  3. 1 su bardağı galeta unu
  4. 1 tatlı kaşığı toz sarımsak
  5. 1 tatlı kaşığı toz paprika
  6. Tuz ve karabiber
  7. 3 tepeleme yemek kaşığı rendelenmiş sert peynir (gravyer, eski kaşar, Divle obruk vb)
  8. Üzerine gezdirmek için zeytinyağı

Yapılışı:

Fırını 180 dereceye kurun. Kuşkonmazlarınızın alt yarısını meyve soyacağı ile soyarak varsa kılçıklı kısımlarını ayıklayın, kafalarının olduğu üst kısma dokunmayın. Kırmamaya özen gösterin.

Kaynar tuzlu suda 2-3 dakika haşlayıp buzlu suya atın ve hem pişme işlemini durdurun, hem yeşil renklerini korusunlar.

Soğumaya bırakın; bu sırada bir kapta yumurtaları çırpın, bir başka kapta da kuru malzemeleri bir araya getirin, rendelenmiş peyniri de kuru karışıma ekleyin.

Kuşkonmazları önce yumurtaya batırın, fazla sıvısını süzüp kuru karışıma iyice bulayın ve üzerine kağıt serilmiş fırın tepsisine alın. Fazla kaplanmazsa ikinci kez sıvı ve kuru karışıma bulayın. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip fırına verin, 15-17 dakika kızarıp çıtırlaşana dek pişirin.


Afiyet olsun.

Vegan Granola

Avokado ve Bezelyeli Ezme

EN ÇOK OKUNANLAR

Kate Middleton'dan İlham Veren Palto Stilleri

Kate Middleton'dan İlham Veren Palto Stilleri

1 dakika okunma süresi
Gossip Girl'ün Çapkın Chuck Bass'ı Ed Westwick Baba Oluyor

Gossip Girl'ün Çapkın Chuck Bass'ı Ed Westwick Baba Oluyor

1 dakika okunma süresi
Kışa Özel Nail Art Trendi

Kışa Özel Nail Art Trendi

1 dakika okunma süresi
Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

1 dakika okunma süresi
Londra'da Genç Sanatçılara Destek

Londra'da Genç Sanatçılara Destek

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?