Fırında Peynirli Kuşkonmaz Çıtırları

Kuşkonmazlar, peynirle bir araya gelerek hem lezzetli hem de uzun süre tok tutan bir öğüne dönüşüyor.

YAZAR: Büke Şedele
13 Nisan 2021 Salı 13:41 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Fırında Peynirli Kuşkonmaz Çıtırları


Malzemeler:

  1. 15-20 adet kuşkonmaz (İnce gövdeli olanları tercih edin)
  2. 2 yumurta
  3. 1 su bardağı galeta unu
  4. 1 tatlı kaşığı toz sarımsak
  5. 1 tatlı kaşığı toz paprika
  6. Tuz ve karabiber
  7. 3 tepeleme yemek kaşığı rendelenmiş sert peynir (gravyer, eski kaşar, Divle obruk vb)
  8. Üzerine gezdirmek için zeytinyağı

Yapılışı:

Fırını 180 dereceye kurun. Kuşkonmazlarınızın alt yarısını meyve soyacağı ile soyarak varsa kılçıklı kısımlarını ayıklayın, kafalarının olduğu üst kısma dokunmayın. Kırmamaya özen gösterin.

Kaynar tuzlu suda 2-3 dakika haşlayıp buzlu suya atın ve hem pişme işlemini durdurun, hem yeşil renklerini korusunlar.

Soğumaya bırakın; bu sırada bir kapta yumurtaları çırpın, bir başka kapta da kuru malzemeleri bir araya getirin, rendelenmiş peyniri de kuru karışıma ekleyin.

Kuşkonmazları önce yumurtaya batırın, fazla sıvısını süzüp kuru karışıma iyice bulayın ve üzerine kağıt serilmiş fırın tepsisine alın. Fazla kaplanmazsa ikinci kez sıvı ve kuru karışıma bulayın. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip fırına verin, 15-17 dakika kızarıp çıtırlaşana dek pişirin.


Afiyet olsun.

Vegan Granola

Avokado ve Bezelyeli Ezme

EN ÇOK OKUNANLAR

Hailey Bieber'ın Cam Cilt Rutini

Hailey Bieber'ın Cam Cilt Rutini

3 dakika okunma süresi
Critics Choice 2025 Ödülleri Kazananlar

Critics Choice 2025 Ödülleri Kazananlar

27 dakika okunma süresi
Critics Choice 2025 Kırmızı Halı Görünümleri

Critics Choice 2025 Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Ferrari En İyilerin En İyisi Seçildi

Ferrari En İyilerin En İyisi Seçildi

3 dakika okunma süresi
Ağartılmış Kaşlar Geri mi Dönüyor?

Ağartılmış Kaşlar Geri mi Dönüyor?

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul