Fırın Karnabahar Salata Nasıl Yapılır?

Şef Şemsa Denizsel, antioksidan açısından oldukça zengin bir sebze olan karnabaharın başrolde olduğu hem lezzetli hem de pratik bir tarif paylaşıyor: Fırın Karnabahar Salata nasıl yapılır?

YAZAR: ŞEMSA DENİZSEL
4 Kasım 2020 Çarşamba 11:24 | Son Güncellenme:
1 dakika okunma süresi

Fırın Karnabahar Salata

Malzemeler:

350 gram karnabahar

1 çimdik kimyon

15 gram zeytinyağı

Tuz

Tane karabiber

Sos:

1 adet portakal kabuğu

15 gram tahin

50 gram zeytinyağı

1 diş sarımsak

7 gram elma sirkesi

100 gram yoğurt

1 çimdik kimyon

Tuz

Tane karabiber

Tabaklama:

15 gram sarhoş üzüm

1 adet portakal, segmentlere ayrılmış

4-5 dal maydanoz, yapraklanmış

1 adet taze soğan, ince kıyılmış

Yapılışı:

Karnabaharı kalınca bir dilim olarak kesip, kimyon, tuz, tane karabiber ve zeytinyağı ile lezzetlendirip 210 derece fırında 10-12 dakika üzeri renk alıncaya kadar pişirin.

Bu esnada sosu hazırlayabilirsiniz. Sos için gerekli tüm malzemeleri iyice karıştırıp, homojen hale getirin.

Tabağın altına tahinli sosu, üzerine fırından çıkardığınız karnabaharı ve daha önceden hazır ettiğiniz portakal segmentlerini, sarhoş üzümleri, maydanoz ve taze soğanı ilave edip servise hazırlayın.

Afiyet olsun!

Vegan Kakaolu Kahveli Kek Tarifi

Bahar Detoksu Tarifi

Enginar ve Kuşkonmazlı Makarna Tarifi

EN ÇOK OKUNANLAR

Contemporary Istanbul'un 19. Edisyonu Sanatseverlerle Buluştu

Contemporary Istanbul'un 19. Edisyonu Sanatseverlerle Buluştu

1 dakika okunma süresi
Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

1 dakika okunma süresi
Gossip Girl'ün Çapkın Chuck Bass'ı Ed Westwick Baba Oluyor

Gossip Girl'ün Çapkın Chuck Bass'ı Ed Westwick Baba Oluyor

1 dakika okunma süresi
Kışa Özel Nail Art Trendi

Kışa Özel Nail Art Trendi

1 dakika okunma süresi
Zeyrek Çinili Hamam'da Alekos Fassianos Sergisi Açılış Daveti

Zeyrek Çinili Hamam'da Alekos Fassianos Sergisi Açılış Daveti

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul