Fırın Karnabahar Salata
Malzemeler:
350 gram karnabahar
1 çimdik kimyon
15 gram zeytinyağı
Tuz
Tane karabiber
Sos:
1 adet portakal kabuğu
15 gram tahin
50 gram zeytinyağı
1 diş sarımsak
7 gram elma sirkesi
100 gram yoğurt
1 çimdik kimyon
Tuz
Tane karabiber
Tabaklama:
15 gram sarhoş üzüm
1 adet portakal, segmentlere ayrılmış
4-5 dal maydanoz, yapraklanmış
1 adet taze soğan, ince kıyılmış
Yapılışı:
Karnabaharı kalınca bir dilim olarak kesip, kimyon, tuz, tane karabiber ve zeytinyağı ile lezzetlendirip 210 derece fırında 10-12 dakika üzeri renk alıncaya kadar pişirin.
Bu esnada sosu hazırlayabilirsiniz. Sos için gerekli tüm malzemeleri iyice karıştırıp, homojen hale getirin.
Tabağın altına tahinli sosu, üzerine fırından çıkardığınız karnabaharı ve daha önceden hazır ettiğiniz portakal segmentlerini, sarhoş üzümleri, maydanoz ve taze soğanı ilave edip servise hazırlayın.
Afiyet olsun!