Fırın Karnabahar Salata Nasıl Yapılır?

Şef Şemsa Denizsel, antioksidan açısından oldukça zengin bir sebze olan karnabaharın başrolde olduğu hem lezzetli hem de pratik bir tarif paylaşıyor: Fırın Karnabahar Salata nasıl yapılır?

YAZAR: ŞEMSA DENİZSEL
4 Kasım 2020 Çarşamba 11:24 | Son Güncellenme:
1 dakika okunma süresi

Fırın Karnabahar Salata

Malzemeler:

350 gram karnabahar

1 çimdik kimyon

15 gram zeytinyağı

Tuz

Tane karabiber

Sos:

1 adet portakal kabuğu

15 gram tahin

50 gram zeytinyağı

1 diş sarımsak

7 gram elma sirkesi

100 gram yoğurt

1 çimdik kimyon

Tuz

Tane karabiber

Tabaklama:

15 gram sarhoş üzüm

1 adet portakal, segmentlere ayrılmış

4-5 dal maydanoz, yapraklanmış

1 adet taze soğan, ince kıyılmış

Yapılışı:

Karnabaharı kalınca bir dilim olarak kesip, kimyon, tuz, tane karabiber ve zeytinyağı ile lezzetlendirip 210 derece fırında 10-12 dakika üzeri renk alıncaya kadar pişirin.

Bu esnada sosu hazırlayabilirsiniz. Sos için gerekli tüm malzemeleri iyice karıştırıp, homojen hale getirin.

Tabağın altına tahinli sosu, üzerine fırından çıkardığınız karnabaharı ve daha önceden hazır ettiğiniz portakal segmentlerini, sarhoş üzümleri, maydanoz ve taze soğanı ilave edip servise hazırlayın.

Afiyet olsun!

Vegan Kakaolu Kahveli Kek Tarifi

Bahar Detoksu Tarifi

Enginar ve Kuşkonmazlı Makarna Tarifi

EN ÇOK OKUNANLAR

Benan Terzioğlu'nun Yeni Yıl Dilekleri

Benan Terzioğlu'nun Yeni Yıl Dilekleri

4 dakika okunma süresi
Hollywood Yıldızlarından 14 Güzellik Sırrı

Hollywood Yıldızlarından 14 Güzellik Sırrı

4 dakika okunma süresi
İyi Yaşamın Öncüsü: TheLifeCo

İyi Yaşamın Öncüsü: TheLifeCo

1 dakika okunma süresi
Hotiç Ailesinin Yeni Yıl Daveti

Hotiç Ailesinin Yeni Yıl Daveti

1 dakika okunma süresi
Yeni Yıl Stiline Parıltılı Dokunuşlar

Yeni Yıl Stiline Parıltılı Dokunuşlar

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati