1 su bardağı süt
1 su bardağı kaynar su
1 yemek kaşığı siyah çay
1 adet kakule
1 adet karanfil
1 adet yıldız anason
1/4 çay kaşığı tarçın
½ çay kaşığı toz zencefil
¼ çay kaşığı karabiber
1.Kapaklı çay süzgecine aldığınız iri yapraklı siyah çayı kaynar suda 2-3 dakika kadar demleyin.
2.Demlenen çayı küçük bir sütlüğe aktarın. Soğuk süt ile birlikte kaynamaya bırakın.
3. Kakulenin iç kısmında yer alan tohumlarını çıkartın. Karanfil, yıldız anason, toz tarçın, zencefil ve karabiberle birlikte kaynamakta olan süte ekleyin.
4. 2-3 dakika daha kaynatın.
5. Baharatların aromasının geçtiği köpük köpük olan sıcak içeceği bir süzgeç yardımıyla süzün. 6. Dilerseniz toz tarçın ilavesiyle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
1 su bardağı süt
2 küp %80 bitter çikolata
½ adet muz
2 tatlı kaşığı kakao
Tüm malzemeleri blender'dan geçirin ve ısıtarak sıcak bir şekilde tüketin. Afiyet olsun.
1 su bardağı yarım yağlı süt
1 yemek kaşığı tahin
2 adet hurma
1 çay kaşığı vanilya aroması ya da toz vanilin
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı filtre kahve ya da 2 shot espresso
½ su bardağı sıcak su
1. İki yemek kaşığı filtre kahveyi french press'te yaklaşık yarım su bardağı sıcak suda demlenmeye bırakın.
2. Çekirdekleri çıkarılmış hurmaları, sütü, vanilyayı, tarçın ve tahini küçük bir tencereye alın. (Bu tarifte hurmalar tatlandırıcı görevi görecek.) Kaynadıktan sonra orta ateşte 7-8 dakika kadar pişirin.
3. Pişen karışımı blender'dan geçirin.
4. Süt köpürtücünüz varsa, süt karışımını köpürtün.
5. Bardaklara önce kahveyi, ardından pişirdiğiniz süt karışımını paylaştırın. Üzerine de süt köpüğünü ilave edip sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.