Malzemeler:
Yapılışı:
İyice yıkadığınız ve kabuğunu soyduğunuz kerevizi rendeleyin. Kararmaması için limon suyu ilave ettiğiniz su dolu geniş bir kaseye alın.
Başka bir kasede süzme yoğurt, tuz, sarımsak rendesini iyice karıştırın. Ardından sudan çıkarıp iyice suyunu süzdüğünüz kerevizleri yoğurtlu karışıma ekleyin ve karıştırın.
Son olarak dövülmüş cevizleri de ekleyin ve karıştırın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirin. Yılbaşı mezeniz hazır.
Malzemeler:
Yapılışı:
İyice yıkadığınız lahanayı rendeleyin veya ince ince doğrayın. Zeytinyağı, tuz, sirke ve limon suyu ile güzelce ovalayın.
Ardından rendelenmiş elma ile birleştirin. Üstüne yoğurt ilave ettikten sonra sarımsakları rendeleyin ve güzelce karıştırın.
Bir servis tabağına alın. Üstünü ceviz ve taze nane yapraklarıyla süsleyip, servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
Yapılışı:
Kabak ve havuçları rendeleyin. Ardından bir yemek kaşığı zeytinyağı eklediğiniz tavada soteleyin.
Rendelenmiş sarımsak eklediğiniz yoğurt ile sebzeleri buluşturun.
Ardından baharatlarınızı ekleyin. Taratorunuz hazır.
Afiyet olsun.