Düşük Kalorili Yılbaşı Meze Tarifleri

Her tarifin alternatifi olduğu gibi mezelerin de daha sağlıklısı ve daha az kalorilisi var. Yılbaşı sofralarınıza ekleyeceğiniz pratik, fit ve lezzetli meze tarifleri hazırladık.

YAZAR: Gamze Altınay
22 Aralık 2021 Çarşamba 12:53 | Son Güncellenme:
4 dakika okunma süresi

Fit Kereviz Mezesi


Malzemeler:

  1. 1 büyük boy kereviz
  2. 1 adet limon suyu
  3. 1 kase süzme yoğurt
  4. 1 çay kaşığı tuz
  5. 1 diş sarımsak
  6. 10 adet ceviz (Dövülmüş)
  7. 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

İyice yıkadığınız ve kabuğunu soyduğunuz kerevizi rendeleyin. Kararmaması için limon suyu ilave ettiğiniz su dolu geniş bir kaseye alın.

Başka bir kasede süzme yoğurt, tuz, sarımsak rendesini iyice karıştırın. Ardından sudan çıkarıp iyice suyunu süzdüğünüz kerevizleri yoğurtlu karışıma ekleyin ve karıştırın.

Son olarak dövülmüş cevizleri de ekleyin ve karıştırın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirin. Yılbaşı mezeniz hazır.

Mor Lahana Salatası


Malzemeler:

  1. 1 adet küçük mor lahana
  2. ½ limon suyu
  3. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  4. 1 su bardağı süzme yoğurt
  5. 1 diş sarımsak
  6. 1 yemek kaşığı sirke
  7. 10 adet ceviz (Dövülmüş)
  8. 1 orta boy elma
  9. 3-4 yaprak taze nane
  10. 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

İyice yıkadığınız lahanayı rendeleyin veya ince ince doğrayın. Zeytinyağı, tuz, sirke ve limon suyu ile güzelce ovalayın.

Ardından rendelenmiş elma ile birleştirin. Üstüne yoğurt ilave ettikten sonra sarımsakları rendeleyin ve güzelce karıştırın.

Bir servis tabağına alın. Üstünü ceviz ve taze nane yapraklarıyla süsleyip, servis edebilirsiniz.

Kabak-Havuç Tarator


Malzemeler:

  1. 2 adet kabak
  2. 2 adet havuç
  3. 1 kase süzme yoğurt
  4. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  5. 1 diş sarımsak
  6. 1 çay kaşığı köri
  7. 1/2 çay kaşığı tuz
  8. Bir tutam karabiber

Yapılışı:

Kabak ve havuçları rendeleyin. Ardından bir yemek kaşığı zeytinyağı eklediğiniz tavada soteleyin.

Rendelenmiş sarımsak eklediğiniz yoğurt ile sebzeleri buluşturun.

Ardından baharatlarınızı ekleyin. Taratorunuz hazır.


Afiyet olsun.

Ananas Soslu Semizotu Salatası

Fırın Karnabahar Salata Nasıl Yapılır?

Böğürtlen, Elma & Avokadolu Roka Salatası Tarifi

EN ÇOK OKUNANLAR

Ocak Ayı Sergileri

Ocak Ayı Sergileri

12 dakika okunma süresi
Meghan Markle 2025 Yılını Yeni Instagram Hesabıyla Karşıladı

Meghan Markle 2025 Yılını Yeni Instagram Hesabıyla Karşıladı

1 dakika okunma süresi
Doğru Beslenme ile Kış Mevsiminde Kilo Vermenin İpuçları

Doğru Beslenme ile Kış Mevsiminde Kilo Vermenin İpuçları

2 dakika okunma süresi
Cildinizi Rahatlatan 5 Nemlendirici Önerisi

Cildinizi Rahatlatan 5 Nemlendirici Önerisi

4 dakika okunma süresi
2025'in Öne Çıkan 5 Estetik Trendi

2025'in Öne Çıkan 5 Estetik Trendi

5 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild