Çikolata ve Ahudululu Vegan Brownie Tarifi

Yumuşacık kıvamı ve yoğun lezzetiyle çay saatlerinin favorisi olacak çikolata ve ahududulu vegan brownie tarifi.

YAZAR: Nesrin Kısacık
3 Mayıs 2023 Çarşamba 12:02 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Çikolata ve Ahudululu Vegan Brownie Tarifi

Vazgeçilmez tatlılardan biri olan brownie, vegan versiyonları ile de oldukça lezzetli olabiliyor. Hurmalıdan elma sosluya ve keten tohumluya dek pek çok farklı versiyonunu hazırlayabileceğiniz vegan brownie tarifi, sakızımsı kıvamı ve yoğun lezzeti ile çay saatlerinizin favorisi olabilir.

Malzemeler:

100 ml sıvı yağ veya eritilmiş Hindistan cevizi yağı

210 gr un

70 gr kakao

60 gr doğranmış veya damla çikolata

60 gr ahududu veya herhangi bir orman meyvesi

200 gr şeker

100 ml badem sütü

2 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu

4 yemek kaşığı su (keten tohumunu jöle haline getirmek için)

1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya 1 paket vanilin

1 tutam tuz

Hazırlanışı:

1. Keten tohumu ile suyu karıştırıp jelleşene kadar bekleyin. Bu aşamada çok kuru olursa 1 yemek kaşığına kadar ekstra su ekleyebilirsiniz.

2. Şekeri orta ateşte badem sütünün içinde eritin. Çok yüksek ısıda yapmamak ama şekerin tamamen erimesi önemli, sonrasında soğumaya bırakın.

3. Çikolata hariç kuru malzemeleri geniş bir kasede karıştırın.

4. Keten tohumlu karışımı, yağ-vanilya ve şekerli karışıma ekleyin.

5. 20x20 boyutlarında, yağlı kağıt serilmiş kaba karışımınızı dökün ve üzerine ahududuları ve çikolataları ekleyin. Biraz içine iterek çok yüzeyde kalıp yanmalarını önleyebilirsiniz.

6. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirin, daha kuru seviyorsanız 40 dakika pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.


Vegan Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Pratik ve Az Kalorili: Vegan Çikolatalı Puding

Dünyanın En İyi Vegan Restoranları

EN ÇOK OKUNANLAR

Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

4 dakika okunma süresi
Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

1 dakika okunma süresi
Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

20 dakika okunma süresi
Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

2 dakika okunma süresi
2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği