Diyet denince aklımıza ilk gelenlerden olan chia tohumu, kendisi küçük besleyiciliği oldukça yüksek sağlıklı tohumlardan. Bol miktarda lif, omega-3 yağ asitleri, yüksek kaliteli protein ve birkaç temel mineral ve antioksidan içerir. Sayısız faydası bulunan chia tohumu, sindirim sistemi ve kalp sağlığını destekler. Ayrıca daha düşük kan basıncı ve iyileştirilmiş kan şekeri kontrolü ile de ilişkilidir. Birçok tüketim şekli bulunan chia tohumu, yulaf lapasına eklenebilir, puding haline getirilebilir, unlu mamullerde kullanılabilir veya sadece salataların, yoğurdun üzerine eklenerek de tüketilebilir.
Not: Chia ve keten tohumu gibi tohumların olumlu etkilerinden maksimum faydalanabilmek için mutlaka mekanik bir işlemden geçirerek tüketelim.
Malzemeler:
Yapılışı:
Bütün malzemeleri robottan geçirerek tüketin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Süt ile yulafı küçük bir sos tenceresinde pişirin. 5-6 dakika sonra çekirdeğini çıkardığınız ince ince doğranmış hurmaları ve kakaoyu ekleyerek pişirmeye devam edin. Soğuduktan sonra üzerine öğütülmüş chia tohumu ekleyerek tüketebilirsiniz.
Malzemeler:
Sosu için:
Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.