Bayram Tatlısı; Kayısılı Fırın Muhallebi Tarifi

Yemek kitabı yazarı ve tarif geliştirici Pelin Bozkurt Bilgiç, bayram tatlısı tarifini paylaşıyor. Bayram Tatlısı; Kayısılı Fırın Muhallebi Nasıl Yapılır?

28 Temmuz 2020 Salı 12:39 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Bayram Tatlısı; Kayısılı Fırın Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

MALZEMELER:

500 ml tercih ettiğiniz bitkisel veya hayvansal süt

2 yemek kaşığı (50 gr) esmer pirinç unu

1 tatlı kaşığı vanilya özütü

1 çay kaşığı stevia (Kendi tercih ettiğiniz doğal bir tatlandırıcıyı da kullanabilirsiniz)

3 yemek kaşığı bal (Muhallebi ılıdıktan sonra eklemelisiniz)

2 yumurta sarısı

500 gr kayısı (Doğranmış)

YAPILIŞI:

Derin bir tencereye sütü, iki yumurta sarısını, vanilya özütünü, iki yemek kaşığı esmer pirinç ununu ve stevia’yı koyduktan sonra önce orta ateşte, ardından kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin.

Baloncuklar çıkmaya başladığında,10-15 saniye sonra ocağın altını kapatın. Ancak karıştırmaya devam etmelisiniz, topak olmasın.

Biraz alındıktan sonra bal ekleyebilirsiniz.

Isıya dayanıklı kaselere eşit şekilde doğradığınız taze kayısıları yerleştirin ardından üzerini muhallebi ile doldurun.

Fırını yoğun ızgara ayarına getirin, tepsiyi üst bölüme yerleştirin, cam kapları koyduktan sonra kapların yarısına gelecek kadar soğuk su ekleyin. Hatta içine biraz buz koyarsanız suyun ısınmasını da geciktirebilirsiniz.

Üzeri kızarana kadar 10 dakika bu şekilde bekleyin.

Önce oda sıcaklığına gelsin, ardından üzerlerini hava almayacak şekilde kapatarak dolaba alın.

İyice soğuduktan sonra servise çıkarabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Not: Esmer pirinç yerine karabuğday unu veya kinoa unu da kullanabilirsiniz. Ayrıca bal yerine tercih ettiğiniz başka bir tatlandırıcı ekleyebilir, pekmez kullanabilirsiniz. Ancak o zaman rengi biraz değişir.

PEYNİR MUFFİN TARİFİ

MUZLU DONDURMA TARİFİ

"PEYNİRLİ KABAK BÖREĞİ" TARİFİ

EN ÇOK OKUNANLAR

Doğru Beslenme ile Kış Mevsiminde Kilo Vermenin İpuçları

Doğru Beslenme ile Kış Mevsiminde Kilo Vermenin İpuçları

2 dakika okunma süresi
Cemiyet Hayatının Yılbaşı Adresi Uludağ

Cemiyet Hayatının Yılbaşı Adresi Uludağ

1 dakika okunma süresi
Ocak Ayı Sergileri

Ocak Ayı Sergileri

12 dakika okunma süresi
Meghan Markle 2025 Yılını Yeni Instagram Hesabıyla Karşıladı

Meghan Markle 2025 Yılını Yeni Instagram Hesabıyla Karşıladı

1 dakika okunma süresi
Cildinizi Rahatlatan 5 Nemlendirici Önerisi

Cildinizi Rahatlatan 5 Nemlendirici Önerisi

4 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları