Bayram Tatlısı; Kayısılı Fırın Muhallebi Tarifi

Yemek kitabı yazarı ve tarif geliştirici Pelin Bozkurt Bilgiç, bayram tatlısı tarifini paylaşıyor. Bayram Tatlısı; Kayısılı Fırın Muhallebi Nasıl Yapılır?

28 Temmuz 2020 Salı 12:39 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Bayram Tatlısı; Kayısılı Fırın Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

MALZEMELER:

500 ml tercih ettiğiniz bitkisel veya hayvansal süt

2 yemek kaşığı (50 gr) esmer pirinç unu

1 tatlı kaşığı vanilya özütü

1 çay kaşığı stevia (Kendi tercih ettiğiniz doğal bir tatlandırıcıyı da kullanabilirsiniz)

3 yemek kaşığı bal (Muhallebi ılıdıktan sonra eklemelisiniz)

2 yumurta sarısı

500 gr kayısı (Doğranmış)

YAPILIŞI:

Derin bir tencereye sütü, iki yumurta sarısını, vanilya özütünü, iki yemek kaşığı esmer pirinç ununu ve stevia’yı koyduktan sonra önce orta ateşte, ardından kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin.

Baloncuklar çıkmaya başladığında,10-15 saniye sonra ocağın altını kapatın. Ancak karıştırmaya devam etmelisiniz, topak olmasın.

Biraz alındıktan sonra bal ekleyebilirsiniz.

Isıya dayanıklı kaselere eşit şekilde doğradığınız taze kayısıları yerleştirin ardından üzerini muhallebi ile doldurun.

Fırını yoğun ızgara ayarına getirin, tepsiyi üst bölüme yerleştirin, cam kapları koyduktan sonra kapların yarısına gelecek kadar soğuk su ekleyin. Hatta içine biraz buz koyarsanız suyun ısınmasını da geciktirebilirsiniz.

Üzeri kızarana kadar 10 dakika bu şekilde bekleyin.

Önce oda sıcaklığına gelsin, ardından üzerlerini hava almayacak şekilde kapatarak dolaba alın.

İyice soğuduktan sonra servise çıkarabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Not: Esmer pirinç yerine karabuğday unu veya kinoa unu da kullanabilirsiniz. Ayrıca bal yerine tercih ettiğiniz başka bir tatlandırıcı ekleyebilir, pekmez kullanabilirsiniz. Ancak o zaman rengi biraz değişir.

PEYNİR MUFFİN TARİFİ

MUZLU DONDURMA TARİFİ

"PEYNİRLİ KABAK BÖREĞİ" TARİFİ

EN ÇOK OKUNANLAR

Gossip Girl'ün Çapkın Chuck Bass'ı Ed Westwick Baba Oluyor

Gossip Girl'ün Çapkın Chuck Bass'ı Ed Westwick Baba Oluyor

1 dakika okunma süresi
“Bizans'a Yelken Açmak” Sergisi

“Bizans'a Yelken Açmak” Sergisi

4 dakika okunma süresi
Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

1 dakika okunma süresi
Kışa Özel Nail Art Trendi

Kışa Özel Nail Art Trendi

1 dakika okunma süresi
New York'ta Türk Gecesi

New York'ta Türk Gecesi

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?