Bayram Tatlısı; Kayısılı Fırın Muhallebi Tarifi

Yemek kitabı yazarı ve tarif geliştirici Pelin Bozkurt Bilgiç, bayram tatlısı tarifini paylaşıyor. Bayram Tatlısı; Kayısılı Fırın Muhallebi Nasıl Yapılır?

28 Temmuz 2020 Salı 12:39 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Bayram Tatlısı; Kayısılı Fırın Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

MALZEMELER:

500 ml tercih ettiğiniz bitkisel veya hayvansal süt

2 yemek kaşığı (50 gr) esmer pirinç unu

1 tatlı kaşığı vanilya özütü

1 çay kaşığı stevia (Kendi tercih ettiğiniz doğal bir tatlandırıcıyı da kullanabilirsiniz)

3 yemek kaşığı bal (Muhallebi ılıdıktan sonra eklemelisiniz)

2 yumurta sarısı

500 gr kayısı (Doğranmış)

YAPILIŞI:

Derin bir tencereye sütü, iki yumurta sarısını, vanilya özütünü, iki yemek kaşığı esmer pirinç ununu ve stevia’yı koyduktan sonra önce orta ateşte, ardından kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin.

Baloncuklar çıkmaya başladığında,10-15 saniye sonra ocağın altını kapatın. Ancak karıştırmaya devam etmelisiniz, topak olmasın.

Biraz alındıktan sonra bal ekleyebilirsiniz.

Isıya dayanıklı kaselere eşit şekilde doğradığınız taze kayısıları yerleştirin ardından üzerini muhallebi ile doldurun.

Fırını yoğun ızgara ayarına getirin, tepsiyi üst bölüme yerleştirin, cam kapları koyduktan sonra kapların yarısına gelecek kadar soğuk su ekleyin. Hatta içine biraz buz koyarsanız suyun ısınmasını da geciktirebilirsiniz.

Üzeri kızarana kadar 10 dakika bu şekilde bekleyin.

Önce oda sıcaklığına gelsin, ardından üzerlerini hava almayacak şekilde kapatarak dolaba alın.

İyice soğuduktan sonra servise çıkarabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Not: Esmer pirinç yerine karabuğday unu veya kinoa unu da kullanabilirsiniz. Ayrıca bal yerine tercih ettiğiniz başka bir tatlandırıcı ekleyebilir, pekmez kullanabilirsiniz. Ancak o zaman rengi biraz değişir.

PEYNİR MUFFİN TARİFİ

MUZLU DONDURMA TARİFİ

"PEYNİRLİ KABAK BÖREĞİ" TARİFİ

EN ÇOK OKUNANLAR

Hailey Bieber'ın Cam Cilt Rutini

Hailey Bieber'ın Cam Cilt Rutini

3 dakika okunma süresi
Ferrari En İyilerin En İyisi Seçildi

Ferrari En İyilerin En İyisi Seçildi

3 dakika okunma süresi
Critics Choice 2025 Kırmızı Halı Görünümleri

Critics Choice 2025 Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Critics Choice 2025 Ödülleri Kazananlar

Critics Choice 2025 Ödülleri Kazananlar

27 dakika okunma süresi
Ağartılmış Kaşlar Geri mi Dönüyor?

Ağartılmış Kaşlar Geri mi Dönüyor?

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları