Malzemeler:
150 gr karabuğday
400 gr bal kabağı
150 gr nohut
10-12 yaprak baby kale, baby roka veya Akdeniz yeşilliği
5-6 adet kiraz veya şeker domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kekik
Kırmızı toz biber
Sosu İçin Malzemeler:
3 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 diş ezilmiş sarımsak veya 1 çay kaşığı sarımsak tozu
½ limonun suyu
Tuz
Kimyon
1 yemek kaşığı su
Hazırlanışı:
Karabuğdayı önceden yıkayıp, soğuk suda miktarının iki katı kadar su ekleyerek haşlayıp, soğutuyoruz. Fırını 200 dereceye ısıtıyoruz. Önceden haşladığımız nohutları bir kapta 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber, kimyon, kekik ve kırmızı toz biber ekleyerek harmanlıyoruz ve fırın tepsisine alıyoruz. Önceden küp küp doğradığımız bal kabaklarını da aynı fırın tepsisine alıp, üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip, 25-30 dakika nohutlar çıtır çıtır olup, kabakların üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Sos malzemelerini bir kavanoza koyup iyice sallayarak karıştırıyoruz. Tahin içeren sosları iyi karıştırmak, istediğimiz tadı yakalamak açısından önemlidir. Geniş bir salata kasesinin dibine önceden ince ince doğradığımız veya elle kopardığımız yeşilliklerin yarısını ekliyoruz, üzerine haşlanmış karabuğday, bal kabağı, nohut ve ortadan kesilmiş domatesleri ekliyoruz. Üzerine hazırlamış olduğumuz sosu ekleyip, güzelce karıştırıyoruz. Sos miktarını iki kat yapıp, daha sonra kullanmak için ya da salatanızı bol soslu yemek için kullanabilirsiniz. Üzerini susamla süsleyebilir, seviyorsanız ceviz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.