Avokado ve 4 Yeşilli Çipura

Avokado ve balığın müthiş uyumu bir araya gelerek lezzet şölenine dönüşüyor.

YAZAR: Zeynep Dinç
27 Ocak 2021 Çarşamba 17:11 | Son Güncellenme:
1 dakika okunma süresi

Malzemeler:

  1. 2 çipura (temizlenmiş)
  2. 1/2 avokado (üzerine limon sıkınız)
  3. 1 avuç yıkanmış taze ıspanak
  4. 1 avuç yıkanmış taze roka
  5. 1 avuç yıkanmış taze pazı
  6. 3 - 4 yaprak taze fesleğen
  7. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  8. Deniz tuzu


Servis için:


  1. Nar
  2. Limon
  3. Karışık baharat (chia, susam, pul biber ve tane karabiber)
  4. Kızartılmış lavaş şeritleri


Yapılışı:


  1. * 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı ile ızgara tavada kısık ateşte balıkların iki tarafını da pişirin.
  2. * Avokado ve tüm yeşillikleri 1/2 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir tutam deniz tuzu ile rondodan geçiriniz.
  3. * Balıklar piştikten sonra üzerlerine avokadolu yeşil harcı sürün. Nar taneleri serpin. Karışık baharat, limon ve çıtır lavaş şeritleri ile sıcak servis edin.


Afiyet olsun.

Mayasız Bazlama

Yumurtalı ve Domatesli Ekmek Keki

Balkabaklı Zeytinyağlı Rezene

EN ÇOK OKUNANLAR

Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

1 dakika okunma süresi
“Bizans'a Yelken Açmak” Sergisi

“Bizans'a Yelken Açmak” Sergisi

4 dakika okunma süresi
Kışa Özel Nail Art Trendi

Kışa Özel Nail Art Trendi

1 dakika okunma süresi
Gossip Girl'ün Çapkın Chuck Bass'ı Ed Westwick Baba Oluyor

Gossip Girl'ün Çapkın Chuck Bass'ı Ed Westwick Baba Oluyor

1 dakika okunma süresi
New York'ta Türk Gecesi

New York'ta Türk Gecesi

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?