Avokado ve 4 Yeşilli Çipura

Avokado ve balığın müthiş uyumu bir araya gelerek lezzet şölenine dönüşüyor.

YAZAR: Zeynep Dinç
27 Ocak 2021 Çarşamba 17:11 | Son Güncellenme:
1 dakika okunma süresi

Malzemeler:

  1. 2 çipura (temizlenmiş)
  2. 1/2 avokado (üzerine limon sıkınız)
  3. 1 avuç yıkanmış taze ıspanak
  4. 1 avuç yıkanmış taze roka
  5. 1 avuç yıkanmış taze pazı
  6. 3 - 4 yaprak taze fesleğen
  7. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  8. Deniz tuzu


Servis için:


  1. Nar
  2. Limon
  3. Karışık baharat (chia, susam, pul biber ve tane karabiber)
  4. Kızartılmış lavaş şeritleri


Yapılışı:


  1. * 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı ile ızgara tavada kısık ateşte balıkların iki tarafını da pişirin.
  2. * Avokado ve tüm yeşillikleri 1/2 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir tutam deniz tuzu ile rondodan geçiriniz.
  3. * Balıklar piştikten sonra üzerlerine avokadolu yeşil harcı sürün. Nar taneleri serpin. Karışık baharat, limon ve çıtır lavaş şeritleri ile sıcak servis edin.


Afiyet olsun.

Mayasız Bazlama

Yumurtalı ve Domatesli Ekmek Keki

Balkabaklı Zeytinyağlı Rezene

EN ÇOK OKUNANLAR

Critics Choice 2025 Kırmızı Halı Görünümleri

Critics Choice 2025 Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Critics Choice 2025 Ödülleri Kazananlar

Critics Choice 2025 Ödülleri Kazananlar

27 dakika okunma süresi
Hailey Bieber'ın Cam Cilt Rutini

Hailey Bieber'ın Cam Cilt Rutini

3 dakika okunma süresi
Ferrari En İyilerin En İyisi Seçildi

Ferrari En İyilerin En İyisi Seçildi

3 dakika okunma süresi
Ağartılmış Kaşlar Geri mi Dönüyor?

Ağartılmış Kaşlar Geri mi Dönüyor?

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar