Avokado ve 4 Yeşilli Çipura

Avokado ve balığın müthiş uyumu bir araya gelerek lezzet şölenine dönüşüyor.

YAZAR: Zeynep Dinç
27 Ocak 2021 Çarşamba 17:11 | Son Güncellenme:
1 dakika okunma süresi
Avokado ve 4 Yeşilli Çipura

Malzemeler:

  1. 2 çipura (temizlenmiş)
  2. 1/2 avokado (üzerine limon sıkınız)
  3. 1 avuç yıkanmış taze ıspanak
  4. 1 avuç yıkanmış taze roka
  5. 1 avuç yıkanmış taze pazı
  6. 3 - 4 yaprak taze fesleğen
  7. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  8. Deniz tuzu


Servis için:


  1. Nar
  2. Limon
  3. Karışık baharat (chia, susam, pul biber ve tane karabiber)
  4. Kızartılmış lavaş şeritleri


Yapılışı:


  1. * 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı ile ızgara tavada kısık ateşte balıkların iki tarafını da pişirin.
  2. * Avokado ve tüm yeşillikleri 1/2 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir tutam deniz tuzu ile rondodan geçiriniz.
  3. * Balıklar piştikten sonra üzerlerine avokadolu yeşil harcı sürün. Nar taneleri serpin. Karışık baharat, limon ve çıtır lavaş şeritleri ile sıcak servis edin.


Afiyet olsun.

Mayasız Bazlama

Yumurtalı ve Domatesli Ekmek Keki

Balkabaklı Zeytinyağlı Rezene

EN ÇOK OKUNANLAR

2025 Gastronomi Trend Raporu

2025 Gastronomi Trend Raporu

29 dakika okunma süresi
Zeynep Sıradağlı ile Ayakkabıdan Hikaye Yaratmak

Zeynep Sıradağlı ile Ayakkabıdan Hikaye Yaratmak

10 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

55 dakika okunma süresi
2025'te Yollara Çıkacak Lüks Arabalar: En Prestijli Modeller

2025'te Yollara Çıkacak Lüks Arabalar: En Prestijli Modeller

1 dakika okunma süresi
En Kolay Nail Art Modelleri

En Kolay Nail Art Modelleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri