Avokado ve balığın müthiş uyumu bir araya gelerek lezzet şölenine dönüşüyor.
YAZAR: Zeynep Dinç
27 Ocak 2021 Çarşamba 17:11 | Son Güncellenme:
1 dakika okunma süresi
Malzemeler:
2 çipura (temizlenmiş)
1/2 avokado (üzerine limon sıkınız)
1 avuç yıkanmış taze ıspanak
1 avuç yıkanmış taze roka
1 avuç yıkanmış taze pazı
3 - 4 yaprak taze fesleğen
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Deniz tuzu
Servis için:
Nar
Limon
Karışık baharat (chia, susam, pul biber ve tane karabiber)
Kızartılmış lavaş şeritleri
Yapılışı:
* 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı ile ızgara tavada kısık ateşte balıkların iki tarafını da pişirin.
* Avokado ve tüm yeşillikleri 1/2 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir tutam deniz tuzu ile rondodan geçiriniz.
* Balıklar piştikten sonra üzerlerine avokadolu yeşil harcı sürün. Nar taneleri serpin. Karışık baharat, limon ve çıtır lavaş şeritleri ile sıcak servis edin.