ŞEHRİN EN YENİLERİ

Michelle Brasserie, Raphael ve Limon Köyiçi... İsimlerine yeni aşina olduğumuz ve bundan sonra sıkça duyacağımız İstanbul’un en yeni üç mekanını keşfettik.

2 Şubat 2018 Cuma 14:47 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Lara MUTLU - lara.mutlu@alem.com.tr / Fotoğraflar: Pınar GEDİKÖZER

1. Durak: Michelle Brasserie

Nerede? Vadistanbul.

Mutfak: Dünya mutfağı.

Konsepti: Sabahtan akşama günün her anını geçirebileceğiniz bir mekan.

Michelle Brasserie’nin ortağı ve işletmecisi Ercan Gümüşkaya, “İnsanların gündelik hayatlarında, uğrak mekanı olabilecek bir konsept yaratmaya karar verdik. Bundaki en büyük etken ise her AVM’de neredeyse tamamına yakın, aynı tarz yerler olması oldu. Bu algıyı kırmak için yola çıktık ve insanların daha güzel dekorasyonda, konforlu şekilde oturmalarını sağlamak istedik” diyor ve ekliyor, “Ayrıca daha sağlıklı ve daha lezzetli yemekleri de hemen hemen aynı fiyata güler yüzlü servis etmekti öncelikli amacımız. İlk şubemizi de Vadistanbul’da açmaya karar verdik. Burada şu an çok yeni olmamıza rağmen gelen yorumlardan, amacımıza ulaştığımızı görmek bizi çok mutlu etti. Fransız esintili, çok şık ve konforlu bir mekan oldu.”

 

2. Durak: Raphael

Nerede? Nişantaşı.

Mutfak: Dünya mutfağı.

Konsept: Günün her saatinde uğrayabileceğiniz bir adres.

Raphael’in marka İletişim Müdürü Nil Özdemir, “Burası adını tüm inanışlar için çok önem taşıyan dört baş melekten biri olan ve şifa, barış, huzur getiren melek olarak bilinen Raphael’in yanı sıra Rönesans döneminin ünlü ressam ve mimarlarından Raphael’den alıyor” diyor ve ekliyor, “Mekanın motto’su, konforlu ve sıcak bir atmosfer, lezzetli yemek, güzel insanlar ve güzel müzik.” Menüden denemeniz gereken lezzetler: Osso Buco, Porçini Mantarlı Ispanaklı Levrek, Safranlı Risotto, Beyaz Çikolatalı Profiterol ve Karamelize Elmalı Cheesecake.

3. Durak: Limon Köyiçi

Nerede? Nişantaşı.

Mutfak: Türk ve İtalyan mutfağı karışımı.

Konsepti: Eğlenceli bir akşam için ideal.

Mekanın ortağı ve işletmecisi Serkan Koca, “Burası Alaçatı Köyiçi’ndeki Limon’un İstanbul’daki yeni şubesi. Limon da malum adını Alaçatı’daki mekanın bahçesindeki limon ağacından alıyor” diyor. Koca, “Limon Köyiçi’ni Türkiye geneline yaymayı hedefliyoruz” diye ekliyor. Dekorasyonu: Mekan, Alaçatı’daki Limon’a sadık kalınarak dekore edilmiş. Mimar Murat Özalp, Alaçatı ruhunu başarılı bir şekilde İstanbul’a uyarlamış. Menüden denemeniz gerekenler: Kokoreç Bruchetta, Etli Pazlı Dolması, Limonlu Mereng Tatlısı.

EN ÇOK OKUNANLAR

Michelin Guide 2025 Yılın En Genç Şefi: Serhat Doğramacı

Michelin Guide 2025 Yılın En Genç Şefi: Serhat Doğramacı

16 dakika okunma süresi
Nilay Keçeci Arpacı'dan Sağlıklı Tarifler: Haşhaşlı Limonlu Pankek

Nilay Keçeci Arpacı'dan Sağlıklı Tarifler: Haşhaşlı Limonlu Pankek

2 dakika okunma süresi
Sınırları Aşan Bir Vizyon: Almila Dönmez

Sınırları Aşan Bir Vizyon: Almila Dönmez

15 dakika okunma süresi
Nazlı Koruyan Altıpat ile Güzellik Endüstrisinde Kadınların Yükselişi

Nazlı Koruyan Altıpat ile Güzellik Endüstrisinde Kadınların Yükselişi

22 dakika okunma süresi
2025 Oscar Töreni'nde Yandan Ayrılmış Saç Modası

2025 Oscar Töreni'nde Yandan Ayrılmış Saç Modası

7 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri