Elif ÖKSÜZ – [email protected]
İstanbul’da da bir şubesi bulunan Spago restoranları bu yıl 35. yılını kutluyor. Ve bunun için de Spago’nun sahibi Wolfgang Puck, Londra’nın ünlü restoranlarından biri olan CUT’ta dört günlüğüne konuk şef olarak geliyor. Spago’nun şefi Tetsu Yahagi, Wolfgang Puck ve 45 Park Lane’de bulunan CUT’ın Executive Şef’i David McIntyre güçlerini birleştirerek Spago’dan ilham alan öğle ve akşam menüsü hazırlıyor.
Wolfgang Puck ve Tetsu Yahagi
Alakart menüde dilenirse altı ya da 11 çeşitten oluşan bir tadım menüsü tercih edilebiliyor. Spago’nun ünü, Kaliforniya bölgesinden gelen yemeklerden ve menüsünde öğle yemeği için deniz ürünleri risotto’su, ıstakoz, New York Steak, akşam yemeği için Hindistancevizli Sudan oluşan Kömürleşmiş Ahtapot ve Edamame’den geliyor. Bu dört günlük menüde konuklar sadece bu döneme özel hazırlanmış yemeklerin tadını çıkaracak.
Spago
Bu menüye ek olarak CUT’ta 45 Park Lane’in şarap uzmanı Matteo Ramazzina’nın servis edeceği vintage 1982 Lanson şarapları da tadılabilecek. Wolfgang Puck bu işbirliği için şöyle diyor: “Avrupa’da açılan ilk restoranıma, kurduğum ilk restoranımı getiriyor olmak bir rüyanın gerçekleşmesi benim için. Kaliforniya lezzetlerini ve bu farklı deneyimi CUT’ta sunuyor olmaktan dolayı çok mutluyum.”
CUT @ 45 Park Lane
45 Park Lane’de bulunan CUT’ın Executive şefi David McIntyre ise şu sorumda bılunuyor: “Tetsu Yahagi ve Wolfgang Puck ile işbirliğinde olmak harika. Menü, Spago’nun yemek konseptinin evriminin gerçek bir yansıması. Bir Kaliforniyalı olarak Londra’lılara bu ikonik yemekleri servis etmekten dolayı çok heyecanlıyım.”
Çikolatalı sufle
Öğle menüsündeki başlangıç yemeklerinin fiyatı 14 Sterlin’den başlarken, ana yemeklerin fiyatı 32 Sterlin’den başlıyor. Akşam yemeğinde tercih edilebilecek tadım menüsünün fiyatı ise 110 Sterlin. Öğle ve akşam yemekleri için rezervasyon şart.
Baked Alaska