Lara MUTLU - [email protected]
ŞEF: Asım Yıldız
Mutfak: İtalyan
Galvin ile ilgili sizi en çok heyecanlandıran şey nedir?
Galvin, İtalyan mutfağında geçirdiğim onca seneden sonra hayatımın ustalık eseri oldu. Öğrenerek, biriktirerek geldiğim bu noktada Galvin, büyük bir arınmaya giden yolu açan ve kadim zamanları bugüne taşıyan samimi detaylara hayat veren sempatik ve bir o kadar da örnek bir eser.
Menüyü oluştururken nelere özen gösterdiniz?
Önceliğim, İtalyan mutfağına sadık kalarak en özel lezzetlerin derlendiği bir menü olmasıydı. İtalyan mutfağı içerik olarak ülkemizde yetişen birçok ürünü en has, en doğal haliyle kullanabilmemize olanak sağlıyor. Haliyle ben de bu lezzetleri Türkiye coğrafyasıyla harmanlayıp hem Türk damak tadına, hem global misafirlerimizin beklentilerine cevap verecek bir içerik oluşturdum.
Buraya gelenlerin mutlaka tatması gereken lezzetler neler?
İtalyan mutfağının en olmazsa olmazı elbette taze makarnaları… Menüde bulunan tüm makarnalarımızı biz kendi mutfağımızda yapıyoruz. Hamurundan, içindeki dolgusuna, üzerindeki sosuna kadar her şey burada taze olarak hazırlanıyor. Haliyle ilk tavsiyem makarnalarımız. Ama kendi menüyü oluşturan ve uzun yıllar İtalyan mutfağı üzerine çalışmış bir şef olarak tüm menümüzün çok başarılı olduğunu söylemeliyim.