Malzemeler:
Üzeri için:
Yapılışı:
Bezelyenizi tuzlu suda haşlayın. Dondurulmuşsa yaklaşık 15 dakikada, tazeyse 25 dakikada haşlanacaktır.
Süre sonunda bezelyeleri buzlu suya alın, böylece pişme işlemini durduracak ve yeşil renklerini korumasını sağlayacağız. Daha sonra suyunu süzerek bekletin.
Avokadonuzu önce bir bıçakla dikeylemesine ikiye bölüp çekirdeğini çıkarın ve büyük bir kaşık yardımıyla kaşığın arkasını meyvenin kabuğuna yaslayıp çekerek tüm meyvesini ayıklayın.
Daha sonra tüm malzemeleri mutfak robotuna alın ve bir araya gelene kadar çekin. Tadını kontrol edip dilediğiniz eklemeleri yapın.
Çam fıstıklarınızı düşük ateşte başından ayrılmadan dikkatlice kavurun. Biraz yağlarını bırakıp dışları hafif renk alınca hazırlar.
Dip sosunuzu servis kasesine alıp bir kaşık yardımıyla girdap şekli oluşturun.
Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip, çam fıstıkları ve taze nane yapraklarıyla süsleyin.
Saklama Önerisi:
Buzdolabında üç gün dayanacaktır. Dilerseniz vakumlu poşete alıp üç ay buzlukta saklayabilir ve bir gün önceden buzdolabına çıkararak çözdürebilirsiniz.