Fırında Baharatlı Kabak
Malzemeler:
1 adet uzun şekilli su kabağı
150 gr alıç meyvesi
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı zerdeçal tozu
1 çay kaşığı kişniş tohumu
1 çay kaşığı kimyon tohumu
1 çay kaşığı rezene tohumu
½ çay kaşığı köri
1 tatlı kaşığı kuru adaçayı
1 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi
1 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı susam
Yapılışı:
Baharatları tohum halinde kullanıyorsanız mutlaka önce havanda biraz dövmelisiniz, ardından öyle ekleyebilirsiniz. Toz halde kullanıyorsanız üzerine aynı miktarda serpebilirsiniz.
Su kabağının kabuklarını soymadığımız için iyice yıkamalısınız. Ardından bir parmak kalınlığında kesip, ortasındaki kabak çekirdeği ve lifleri bir rondodan geçirin.
İçinden çıkan kabak çekirdeklerine yarım su bardağı su, bir çorba kaşığı tahin, bir çay kaşığı tuz, yarım diş sarımsak ve bir çay kaşığı zerdeçal ekleyip birlikte yüksek devirde birkaç dakika boyunca rondodan geçirin. Eğer pütürlü olursa tülbent ile çözebilirsiniz.
Tüm baharat karışımlarını ve susamı; zeytinyağı ve balkabağı ile iyice karıştırın.
200 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Çıktığında ister sıcak ister soğuk sos ile birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Kabak Çekirdeğinin Faydaları:
Vücuttaki değerli maddelerin eksikliğini telafi ederken aynı zamanda kronik yorgunluğun gelişmesini önlüyor.
Sinir sistemi üzerindeki olumlu etkisiyle uyku kalitesini artırıyor.
Hafızayı güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda ruh halini olumlu yönde değiştiriyor.
Vücuttaki metabolik süreçler üzerindeki olumlu etkisiyle yararlı maddelerin emilimini kolaylaştırıyor.