Malzemeler:
½ demet roka
2 yemek kaşığı lor peyniri
½ adet küçük boy kırmızı soğan
3 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimek
1 yemek kaşığı ay çekirdeği
2 yemek kaşığı portakal suyu
Tuz
Hazırlanışı:
Mercimeği tuzlu suda yenebilecek kadar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Rokayı yıkayıp iyice kurulayın ve hiç parçalamadan veya çok az parçalayarak büyük bir karıştırma kabına alın. Diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırın. Salatanız hazır.
Malzemeler:
2 avuç uzun ve ince doğranmış marul
1 adet közlenmiş kırmızı kapya biber
2 adet tam ceviz
2 yemek kaşığı yoğurt
Hazırlanışı:
Marulları ve közlenmiş kapya biberini spagetti gibi uzun uzun doğrayın. Daha sonra ince ince doğranmış ceviz ve yoğurdu salataya ekleyerek karıştırın.
Malzemeler:
100 gr kırmızı et
1 salatalık
½ demet roka
½ adet armut
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı:
Eti çok az yağda 7-8 dakika pişirip, ince ince dilimleyin. Salatalık ve armutları da ince ince dilimleyip diğer tüm malzemelerle karıştırın.