Malzemeler:
4 büyük dilim karpuz
1 tatlı kaşığı bal
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1/5 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
Dilimlediğiniz ve çekirdeklerini ayıkladığınız karpuzu küp küp doğrayın. Blender'dan geçirdiğiniz karpuzu, balı, rendelenmiş limon kabuğu, taze sıkılmış limon suyu ve tarçını bir kaba ekleyin. Karışımın konulduğu kabı dondurucuya yerleştirin ve en az 3-4 saat bekletin. Servis ederken nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
Malzemeler:
½ küçük boy kavun
2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı limon suyu
1 paket vanilin
Hazırlanışı:
Kavunları dilimleyerek buzdolabı poşetinde 4-5 saat buzlukta bekletin. Donan kavunlarınızı blender'dan geçirin. Üzerine bal, limon ve vanilini ekleyin. Tekrar blender'da çevirin. Dondurmak istediğiniz kaba aktarın ve 4-5 saat buzlukta bekletin.