2 adet armut (santa maria veya deveci türleri uygun)
Yarım limonun suyu
3-4 adet yıldız anason
1 tarçın çubuğu
1 avuç kadar kuru hibiskus
1 çay kaşığı vanilya özütü
2,5 su bardağı şeker ilavesiz vişne suyu
200 gr Hindistan cevizi kreması veya yoğurdu
2 yemek kaşığı pudra şekeri veya Hindistan cevizi şekeri
1 çay kaşığı vanilya özütü
Yarım limon kabuğu rendesi
1. Armutları sap kısımlarını koparmadan soyup ortadan ikiye kesin ve orta kısımdaki çekirdeklerini bir kaşık yardımıyla çıkarın. Kararmamaları için her taraflarını limon suyuyla ovun.
2.Tüm malzemeleri, dört parça armudun da ayrı ayrı koyulabileceği büyüklükte yapışmaz bir tencereye ekleyin. Armutlar, sıvının altında kalmalı ve çekirdek kısmı tencerede aşağı doğru durmalı.
3.Orta ateşte 55 dakika kadar pişirin. Armut, büyüklüğüne göre 15 dakika fazla pişebilir. Son 10 dakika armutları ters çevirip, pişirmeye devam edebilirsiniz.
4. Armutlar pişince ılık servis edilebilir veya kalan pişme suyunun içinde bir gece dolapta bekleterek de tüketebilirsiniz.
5. Krema malzemelerini iyice çırpın ve tabağa alın. Üzerine armudu ekleyin. Üzerine hem süsleme amaçlı hem de lezzet için karamelize fındık ekleyebilirsiniz. Ayrıca üzerine etilmiş çikolata da güzel olabilir.
6. Kreması opsiyoneldir, yerine aynı hafiflikte farklı seçenekler kullanabilirsiniz. Vegan pastacı kreması da olabilir. Afiyet olsun.