Sürekli gelen tatlı yeme isteğinizin sebebinin aslında alışkanlıklarınız olabileceğini biliyor muydunuz? Kendinizi iyi ya da kötü hissettiğiniz zamanlardaki duygusal yemeler de buna örnek verilebilir. Tabii bu ilk seçenek. İkinci seçenek için fizyolojik süreçler diyebiliriz. Burada da kan şekerini düşüren insülin devreye giriyor. Kan şekeri seviyesinin normalin altına düşmesiyle tatlıya saldırma isteğiniz olabilir. İnsülinle de bağlantılı olan bir diğer fizyolojik özellik ise magnezyum eksikliği. Bu mineralin vücudumuzda eksikliğinde de tatlı yeme isteğimiz artıyor. Son olarak demir mineralinin de eksik olmasıyla tatlı isteğinizin olabileceğini belirtmeliyiz. Bütün bunlarla birlikte tercih ederken sağlıklı tatlılara öncelik verebilirsiniz.
Malzemeler:
3 silme yemek kaşığı yulaf unu
1 dolu tatlı kaşığı tarçın
500 ml süt
Buzlukta dondurulmuş 2 incecik kesilmiş limon dilimi
2 yemek kaşığı bal
Üzeri İçin Malzemeler:
Fıstık veya file badem
Hazırlanışı:
1.Yulaf unu ve tarçın karıştırın.
2.Üzerine sütü döküp kısık ateşte çırpıcıyla sürekli karıştırıp pişirin.
3.Baloncuklar çıkınca altını kapatıp buzlukta beklettiğiniz limon dilimlerini rondodan geçirin ve toz haline getirin.
4.İçine 2 yemek kaşığı bal ekleyip karıştırın.
5.Ardından muhallebi karışımına aktarıp tüm karışımı blender ile pürüzsüz hale getirin.
6. Üç-dört kaseye bölüştürecek şekilde servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
3 yemek kaşığı ince öğütülmüş yulaf ezmesi
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu
1 yemek kaşığı labne
1 yemek kaşığı bal
Üzeri İçin Malzemeler:
3 kare beyaz çikolata
Hindistan cevizi tozu
Hazırlanışı:
1.Yulafla sütü pişirin.
2.Piştikten sonra labne ve bal ekleyin.
3.Çikolatalarınızı benmari usulü eritin.
3. İyice karıştırdıktan sonra bir kaseye alınıp, beyaz çikolata ve Hindistan cevizi tozu eklenip, servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 su bardağı süt
4 silme yemek kaşığı ince öğütülmüş yulaf ezmesi
1 shot espresso ya da 1 çay kaşığı granül kahve
Arası İçin Malzemeler:
2 yemek kaşığı labne peyniri
1 yemek kaşığı bal
Üzeri İçin Malzemeler:
Ham kakao
Hazırlanışı:
1.Yulaf ezmesi ve sütü kısık ateşte kıvam alana dek karıştırın.
2.Kıvam alınca ister espresso ister granül kahve ekleyin ve yine kıvam alıncaya dek karıştırın.
3.Bir kupaya alın, ılıması için bekleyin.
4.Labneyle balı çırpılır.
5.Ilıyan yulaflı karışımın üzerine çırpılmış labneli karışımı ekleyin.
6.Son aşamada üzerine kakao serperek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.