Yeni Yıl Kahvaltı Önerisi: Ekmek Üstleri

Yeni yıl sabahına eşlik edecek birbirinden lezzetli ekmek üstleri.

YAZAR: Zeynep Dinç
30 Aralık 2020 Çarşamba 16:07 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Malzemeler:


  1. 3 dilim ekşi mayalı ekmek
  2. 3 yemek kaşığı labne
  3. 4 - 5 kestane mantarı
  4. 100 gram füme somon
  5. 1/2 avokado
  6. 1 haşlanmış yumurta
  7. 1 yemek kaşığı nar tanesi
  8. Taze fesleğen
  9. Taze kekik
  10. Sızma zeytinyağı
  11. Deniz tuzu
  12. Pul biber
  13. Renkli tane karabiberler


Yapılışı:


Ekmek dilimlerini kızartın. Labneyi krema kıvamında çırpıp dalgalı bir şekilde ekmek dilimlerinin üzerine sürün.

1. Mantarları biraz zeytinyağı ile soteleyin. Ekmeğin üzerine koyup nar taneleri ve taze fesleğen yaprakları ile servis edin.

2. Füme somonu sızma zeytinyağı, taze limon ve taze kekik ile marine edip ekmek üstüne yerleştirin. Tane karabiberler ile servis edin.

3. Yarım avokadoyu sızma zeytinyağı, deniz tuzu ve taze limon suyu ile püre kıvamında ezin. Ekmeğin üzerine sürüp haşlanmış yumurta ile tamamlayın. Pul biber ve taze fesleğen ile servis edin.

Afiyet olsun.

Yılbaşı Kurabiye Tarifi

Evde Pratik Bowl Tarifi

Klorella Tozu İle Hazırlayabileceğiniz 3 Sağlıklı Tarif

EN ÇOK OKUNANLAR

İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Napoli Kraliçesi'nin Mirası

Napoli Kraliçesi'nin Mirası

3 dakika okunma süresi
Miray Beşli Çapa ile Sanat ve Hayatın Ritimleri

Miray Beşli Çapa ile Sanat ve Hayatın Ritimleri

28 dakika okunma süresi
2026 Yol Haritası

2026 Yol Haritası

11 dakika okunma süresi
070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

2 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Gault&Millau Türkiye 2026 Gastronomi Rehberi Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Gault&Millau Türkiye 2026 Gastronomi Rehberi Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları