Yeni Yıl Kahvaltı Önerisi: Ekmek Üstleri

Yeni yıl sabahına eşlik edecek birbirinden lezzetli ekmek üstleri.

YAZAR: Zeynep Dinç
30 Aralık 2020 Çarşamba 16:07 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Malzemeler:


  1. 3 dilim ekşi mayalı ekmek
  2. 3 yemek kaşığı labne
  3. 4 - 5 kestane mantarı
  4. 100 gram füme somon
  5. 1/2 avokado
  6. 1 haşlanmış yumurta
  7. 1 yemek kaşığı nar tanesi
  8. Taze fesleğen
  9. Taze kekik
  10. Sızma zeytinyağı
  11. Deniz tuzu
  12. Pul biber
  13. Renkli tane karabiberler


Yapılışı:


Ekmek dilimlerini kızartın. Labneyi krema kıvamında çırpıp dalgalı bir şekilde ekmek dilimlerinin üzerine sürün.

1. Mantarları biraz zeytinyağı ile soteleyin. Ekmeğin üzerine koyup nar taneleri ve taze fesleğen yaprakları ile servis edin.

2. Füme somonu sızma zeytinyağı, taze limon ve taze kekik ile marine edip ekmek üstüne yerleştirin. Tane karabiberler ile servis edin.

3. Yarım avokadoyu sızma zeytinyağı, deniz tuzu ve taze limon suyu ile püre kıvamında ezin. Ekmeğin üzerine sürüp haşlanmış yumurta ile tamamlayın. Pul biber ve taze fesleğen ile servis edin.

Afiyet olsun.

Yılbaşı Kurabiye Tarifi

Evde Pratik Bowl Tarifi

Klorella Tozu İle Hazırlayabileceğiniz 3 Sağlıklı Tarif

EN ÇOK OKUNANLAR

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

1 dakika okunma süresi
Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

20 dakika okunma süresi
Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

4 dakika okunma süresi
Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

2 dakika okunma süresi
2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey