Malzemeler:
100 gr haşlanmış tavuk göğüs
2 adet közlenmiş patlıcan veya 6 yemek kaşığı yağı süzülmüş konserve közlenmiş patlıcan
2 adet kornişon turşu
1 avuç dereotu
2 adet tam ceviz
5 yemek kaşığı yoğurt
Hazırlanışı:
Patlıcanları ve turşuyu küp küp doğrayıp bir kaba alın. Haşlayıp didiklediğiniz tavuğu üzerine ekleyin. Karışıma yoğurdu ekleyip ceviz ve dereotuyla servis edin.
Malzemeler:
2 adet baby patates veya 1 orta boy patates
1 adet salatalık
1 avuç dereotu
1-2 dal maydanoz
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı yoğurt
Hazırlanışı:
Bir tencerede tuzlu su kaynatın. Patatesleri eşit büyüklükte doğrayın ve suya ekleyin, 10 dakika kadar kaynatın. Sosu için; yoğurt, zeytinyağı, sarımsak ve taze otları birlikte karıştırın. Patatesleri ve salatalığı büyük bir kaseye ekleyin, sosu üzerine dökün ve karıştırın.