Vegan Mercimek Krep Tarifi

Glütensiz, protein zengini ve besleyici vegan mercimek krep tarifi.

YAZAR: Nesrin Kısacık
25 Ocak 2023 Çarşamba 11:10 | Son Güncellenme:
4 dakika okunma süresi

Glütensiz Beslenmenin Püf Noktaları Neler?

Glüten hassasiyeti vegan kişilerde de görülebildiği için, hem vegan hem de glütensiz beslenmek gerçekten zor olabiliyor. Ancak kolay olmasa da imkansız değil. Glütensiz beslenmede en çok öne çıkan gıdalardan biri karabuğday. Bunula birlikte karabuğdayın baskın tadını sevmeyenler için alternatif bulmak önemli. Protein deposu olan mercimek, karabuğdayın yerini lezzetli, pratik ve başarılı bir şekilde doldurabiliyor. Mercimeği, tuzlu kek yapımında kullanabileceğiniz gibi krep yaparken de değerlendirebilirsiniz.


Vegan Krep Nasıl Yapılır?

Mercimek krep, özellikle fırın sebze veya sote sebze karışımlarıyla çok uyumlu. İsteğe göre vegan mayonez, kaju yoğurdu veya hindistan cevizi yoğurdu ile tüketebilirsiniz. İçinin seçimi size kalmış, bu tarifimizde ıspanak kökleri ve sakız kabağı dilimlerini zeytinyağında kavurarak, mercimek için tamamlayıcı bir tabak hazırladık. Tekrar ısıtmaya, sabah, öğle veya akşam tüketmeye uygun bir tarif.


Vegan Mercimek Krep

Malzemeler:

200gr mercimek

360ml su

1,5 tepeleme yemek kaşığı nohut unu (yulaf unu, beyaz un, kepekli un da olur)

1 çay kaşığı kabartma tozu

Tuz

Karabiber

Nane

Kırmızı tatlı toz biber

1 diş sarımsak veya 1 çay kaşığı sarımsak tozu

Islatmak için su

Pişirmek için sıvı yağ

Üzeri İçin Malzemeler:

1 adet sakız kabağı

5-6 adet ıspanak dalı veya kökü

Tuz

Karabiber

Sıvı yağ

Limon dilimi

Kaju yoğurdu

Acı sos

Hazırlanışı:

1.200gr mercimek için 400ml su olmak üzere en az iki saat öncesinden mercimekleri ıslatın, iyice yumuşayınca süzün.

2.Mercimeği ve tüm diğer malzemeleri robota alın ve pürüzsüz kıvama gelene kadar çalıştırın.

3.Isıttığınız tavaya yağ ekleyin ve ısınınca bir kepçe mercimekli karışımdan ekleyin, tek tarafı pişip kabarcıklar oluşunca ters çevirin. Mercimekli krep pişerken yeterli yağ eklediğinizden emin olun. Kullandığınız tava boyutuna göre ince bir katman halinde pişirin. Çevirmek için erken davranmayın, yoksa yapışır. Önce kenarlarından, kullandığınız spatula ile hafif kaldırın ve çevirin, iyice kenarları kıtır olana kadar pişirmeyi unutmayın.

4.Aynı şekilde diğer tarafı da pişirin. Krepi tabağa alın. Yağ ilavesi yapıp, tavaya yeni bir kepçe krep dökün.

5.İçi için kabakları dilimleyin, ıspanakla ve baharatlarla birlikte yağ eklediğiniz tavada rengini kaybedene kadar çevirin.

6.Krepleri tabağa alın, üzerine iç malzemeleri ekleyerek sıcak servis edin. Afiyet olsun.


Vegan Restoranlar: İstanbul'daki En İyi 10 Restoran

Vegan Burrito Tarifi

Vegan Chai Tea Latte Cheesecake Tarifi

EN ÇOK OKUNANLAR

Meghan Markle 2025 Yılını Yeni Instagram Hesabıyla Karşıladı

Meghan Markle 2025 Yılını Yeni Instagram Hesabıyla Karşıladı

1 dakika okunma süresi
Cemiyet Hayatının Yılbaşı Adresi Uludağ

Cemiyet Hayatının Yılbaşı Adresi Uludağ

1 dakika okunma süresi
Ocak Ayı Sergileri

Ocak Ayı Sergileri

12 dakika okunma süresi
Doğru Beslenme ile Kış Mevsiminde Kilo Vermenin İpuçları

Doğru Beslenme ile Kış Mevsiminde Kilo Vermenin İpuçları

2 dakika okunma süresi
Cildinizi Rahatlatan 5 Nemlendirici Önerisi

Cildinizi Rahatlatan 5 Nemlendirici Önerisi

4 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati