Toskana'nın En İyi 5 Restoranı

İtalya'nın gastronomi alanında en favori duraklarından biri olan Toskana bölgesinde, ev makarnalarından, trüf mantarlara dek geleneksel lezzetleri kendine has dokunuşlarla sunan, en iyi beş restoran bir arada.

29 Eylül 2022 Perşembe 14:13 | Son Güncellenme:
4 dakika okunma süresi

Locanda il Paradiso (@locandaparadiso)

Toskana'nın 'Enginar başkenti' olarak adlandırılan Chiusure'de yer alan Locanda il Paradiso, küçük bir meydanda konumlanıyor. Film setine benzeyen bu köyde, büyüleyici ışıklarla süslenmiş Locanda il Paradiso, Toskana'nın geleneksel lezzetlerini mevsimin taze sebze ve meyveleri eşliğinde sunarken; gün batımlarıyla da coğrafyanın eşsiz atmosferini iliklerinize kadar hissettiriyor. Bahar aylarında 'Enginar Festivali'ne ev sahipliği yapan Locanda il Paradiso, kasım ayında menüsünün üst sıralarına oldukça eşsiz olan beyaz trüf mantarını koyuyor.

Adres: Via Porta Senese, 25, 53041 Chiusure SI, İtalya

Il Merlo, Versilia (@ilmerloristorante)

İtalyan şair Gabriele d'Annunzio'nun inziva yeri olan Versilia'da konumlanan Il Merlo, Versilia, şehrin en büyük beach club'larından ve en eski duraklarından biri. Şef Angelo Torcigliani, "Bir dizi yemek sunuyoruz" dese de imza tabakları denizden taze çıkmış balıklardan oluşuyor. Şefin bizzat dediği gibi, "Gerçek kral Tiren denizinden gelen fırında pişirilmiş, tavada kızartılmış ya da 'All'acqua pazza' balığıdır."

Adres: Via, Viale Sergio Bernardini, 660, 55041 Lido di Camaiore LU, İtalya

Cantinetta Antinori (@cantinettaantinori_firenze)

Başkent Floransa'da yer alan Cantinetta Antinori, kendi çiftliğinden ve fırınından çıkan ürünlerle hazırladığı menüsünde şaraplara ve spesiyalitelere ağırlık veriyor. Hamur işleri konusunda da oldukça iddialı olan Cantinetta Antinori, bir odasını fırın tezgahına, kahve ve kahvaltı barına ayırmış. Bir odasında ise Verrazzano şaraplarının yanı sıra bal, sızma zeytinyağı, sirke ve balzamik gibi Kale'den gelen ürünleri servis ediyor. Cantinetta Antinori restoranının imza tabakları arasında ise mevsiminde çıkan 'Kestaneli kek' var.

Adres: Piazza degli Antinori, 3, 50123 Firenze FI, İtalya

Osteria Le Logge (@leloggesiena)

1978 yılında Gianni Brunelli ve eşi Laura tarafından açılan Osteria Le Logge, eski restoran dekorunu ve camlı vitrinlerini koruyup nostaljik bir hava yaratsa da mutfakta üst düzey kaliteye odaklanıyor. Osteria Le Logge'de tabandan tavana dolaplar, tabak ve gümüş çatal bıçakların şıngırtısı eşliğinde zamanda yolculuğa çıkabilir; Etrüsk kökenli bir tünelde yer alan şarap mahzenini ziyaret edebilir; Toskana'nın geleneksel mutfağını ve enfes ev yapımı makarnaları deneyimleyebilirsiniz.

Adres: Via del Porrione, 33, 53100 Siena SI, İtalya

Trattoria 13 Gobbi (@13gobbifirenze)

Floransa'nın merkezinde yer alan Trattoria 13 Gobbi, Toskana'yı otantik atmosferde deneyimleme fırsatı sunarken; hamur işlerinden taze etlere dek klasik menüsüyle geleneksel bir gurme deneyimi yaşatıyor. Toskana mutfağını kendine has bir şekilde yorumlayan Trattoria 13 Gobbi, yolu Floransa'ya düşenlerin uğrak noktaları arasında.

Adres: Via del Porcellana, 9R, 50123 Firenze FI, İtalya

İstanbul'un En İyi Suşi Restoranları

Hafta Sonu İçin Restoran Önerileri

Vegan Restoranlar: İstanbul'daki En İyi 11 Restoran

EN ÇOK OKUNANLAR

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

1 dakika okunma süresi
Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

20 dakika okunma süresi
Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

2 dakika okunma süresi
Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

4 dakika okunma süresi
2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı