Çin menşeli Tofu, peynir yapımına benzer bir süreçte katı beyaz bloklar halinde preslenen yoğunlaştırılmış soya sütünden yapılır. Protein açısından yüksek olan tofu, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tüm temel aminoasitleri içerir. Aynı zamanda yağlar, karbonhidratlar ve çok çeşitli vitamin ve mineraller içerir.
Kalp hastalığı riskini azaltmak, şeker hastalığı üzerinde iyileştirici etki gibi birçok pozitif yönüyle birlikte meme kanseri durumunda östrojen içeriği ile negatif etkilerini gösteren çalışmalar mevcut. Yine bazı çalışmalar tiroid problemi olan kişilerin guatrojenik yani tiroid hormonu üretimini etkilemesi sebebiyle uzman eşliğinde tüketilmesi önerilmektedir.
Biz genelde tofu ile yapılmış salatalar görsek de tofu, birçok formda ve kıvamda bulunur ve patates kızartması, smoothie'ler, çorbalar, soslar ve hatta tatlılar gibi yemeklere çok yönlü bir katkı sağlar.
Tofuyu açtıktan sonra, bir kavanozda suya batırarak bir haftaya kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. Sadece suyu her gün değiştirdiğinizden emin olun. Ayrıca orijinal ambalajında 5 aya kadar dondurabilirsiniz.