Tatlı Patatesli Körili Nohut Tarifi

Protein, lif ve vitamin bakımından zengin, sağlıklı bir vegan yemek arayanlar için tatlı patatesli körili nohut tarifi.

YAZAR: Nesrin Kısacık
18 Nisan 2023 Salı 15:26 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Tatlı Patatesli Körili Nohut Tarifi

Tatlı patatesli körili nohut tarifi, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek olarak sofralarımıza renk katıyor. Bu tarif; protein, lif, vitamin ve mineral açısından zengin olan nohutun yanı sıra, tatlı patatesin antioksidan ve lif açısından zengin özellikleriyle de destekleniyor. Baharatlı körinin aromatik lezzeti ise yemeğe farklı bir tat katıyor.

Hem vegan hem de glütensiz bir tarif olan tatlı patatesli körili nohut, sağlıklı beslenme tercihleri yapmak isteyenler için ideal bir seçenek. Ayrıca kolay hazırlanmasıyla da pratik bir alternatif sunuyor. Bu tarifi deneyerek sağlıklı ve lezzetli bir öğünün keyfini çıkarabilirsiniz

Malzemeler:

300 gr haşlanmış nohut

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 küçük boy soğan

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı beyaz kinoa

1 adet küp küp doğranmı tatlı patates

1 adet iri doğranmış çarliston biber

1 çay bardağı domates püresi veya konservesi

1 çay kaşığı köri

1 çay kaşığı zerdeçal

½ çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay bardağı Hindistan cevizi sütü

1.5 çay bardağı içme suyu veya sebze suyu

Üzeri için limon suyu


Hazırlanışı:

1.Isınan orta boy tencerede soğan ve sarımsağı şeffaflaşana kadar çevirin, tatlı patatesler ve biberleri ekleyin ve hafif kenarları kızarana kadar karıştırın.

2.Üzerine domates ilave edip suyunu çekene kadar birkaç dakika pişirin.

3.Nohut ve baharatları ekleyip karıştırın.

4.Hindistan cevizi sütü ve suyu ekleyin, karıştırın, soğuk sudan geçirin ve kinoa ekleyin. Tencerenin ağzını kapatıp 25-30 dakika pişmeye bırakın.

5.Üzerine maydanoz ilave ederek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Pratik ve Az Kalorili: Vegan Çikolatalı Puding

Vegan Mercimek Krep Tarifi

Çilekli Antep Fıstıklı Vegan Güllaç Tarifi

EN ÇOK OKUNANLAR

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

1 dakika okunma süresi
Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

2 dakika okunma süresi
Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

20 dakika okunma süresi
Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

4 dakika okunma süresi
2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri