Puding veya muhallebi tarzı sütlü tatlılar her zaman kurtarıcı. Hem diğer tatlılara göre daha pratik ve daha az kalorili olduğu için de sıklıkla tercih ediliyor. Kakao ile muhteşem uyum sağlayan badem sütü, istediğim lezzeti elde etmede yardımcı oldu.
Lezzetli bir badem sütü kullanır veya badem sütünü kendiniz evde iyi kalite badem ve içme suyuyla yaparsanız, çok daha güzel bir sonuç elde edebilirsiniz. Ayrıca bu pudingi dolapta en az 2 saat soğuduktan sonra çırpılmış Hindistan cevizi kreması ile karıştırarak, pastacı kreması olarak kullanabilirsiniz.
500 ml badem sütü
4 yemek kaşığı esmer şeker veya Hindistan cevizi şekeri
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 tatlı kaşığı vanilya özütü veya bir paket vanilin
2 yemek kaşığı kakao
Üzeri için antep fıstığı veya fındık, meyve
1. Tüm malzemeleri orta boy bir sos tenceresine alıp, çırpıcı yardımı ile karıştırın.
2. Orta ateşte karıştırmayı hiç bırakmadan, koyulaşana kadar pişirin.
3. Koyulaşınca servis kaplarına alın ve oda sıcaklığına gelene kadar dışarıda, sonrasında da dolapta muhafaza edin.
4. En az 2 saat dolapta beklettikten sonra üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.