Pratik Sebzeli Yaz Yemek Tarifleri

Yemek kitabı yazarı ve tarif geliştirici Pelin Bozkurt Bilgiç, sağlıklı ve pratik sebze yemeği tonlu enginar dip ve çıtır susamlı fasulye tarifini paylaşıyor.

30 Haziran 2020 Salı 14:00 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

TONLU ENGİNAR DİP NASIL YAPILIR?

MALZEMELER:
1. 200 gr ton balığı
2. 1 adet taze enginar (Küp küp doğranmış)
3. ½ avokado
4. 1 dal taze soğan
5. 1 bardak taze bakla içi (Haşlanmış)
6. 1 limon kabuğu
7. 1 limon suyu
8. Tuz
9. 1 çay kaşığı kimyon
10. 1 kahve fincanı ılık su
11. 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tonlu Enginarlı Dip Sos Tarifi

Tüm malzemeleri rondodan geçirip kıvamlı bir sos hazırlayalım.

ÇITIR SUSAMLI FASULYE NASIL YAPILIR?

MALZEMELER:
1. 250 gr taze fasulye (Ayıklanmış)
2. 2 yemek kaşığı balsamik sirke
3. 2 yemek kaşığı soya sosu
4. Tuz
5. 2 yemek kaşığı susam
6. 2 yemek kaşığı zeytinyağı

SUSAMLI FASULYE YAPILIŞI:

Tüm malzemeleri karıştırıp 140 derece fırında 20 dakika tutalım. Ardından 100 derecelik fırında 10 dakika kadar daha tutup, çıkaralım.
Lezzetini içinde barındıran, az pişmiş kenarlarından çıtır olmaya başlıyor.
Siz daha çıtır isterseniz ısıyı 120 dereceye düşürüp süreyi kontrollü bir şekilde uzatabilirsiniz.
Afiyet olsun!

Yoğurtla Hazırlanan Sağlıklı Dondurma Tarifleri

Ferahlatan Soğuk Kahve Tarifleri

Lezzetli ve Fit Nice Cream Tarifleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

1 dakika okunma süresi
Kışa Özel Nail Art Trendi

Kışa Özel Nail Art Trendi

1 dakika okunma süresi
Moda Dünyasında Oyuncu Değişiklikleri

Moda Dünyasında Oyuncu Değişiklikleri

6 dakika okunma süresi
Sonbaharın Yeni Trendi: Yeşil

Sonbaharın Yeni Trendi: Yeşil

1 dakika okunma süresi
Göz Altı Kapatıcıları Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Göz Altı Kapatıcıları Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

14 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery