Yemek kitabı yazarı ve tarif geliştirici Pelin Bozkurt Bilgiç, sağlıklı ve pratik sebze yemeği tonlu enginar dip ve çıtır susamlı fasulye tarifini paylaşıyor.
30 Haziran 2020 Salı 14:00 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
TONLU ENGİNAR DİP NASIL YAPILIR?
MALZEMELER: 1. 200 gr ton balığı 2. 1 adet taze enginar (Küp küp doğranmış) 3. ½ avokado 4. 1 dal taze soğan 5. 1 bardak taze bakla içi (Haşlanmış) 6. 1 limon kabuğu 7. 1 limon suyu 8. Tuz 9. 1 çay kaşığı kimyon 10. 1 kahve fincanı ılık su 11. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tonlu Enginarlı Dip Sos Tarifi
Tüm malzemeleri rondodan geçirip kıvamlı bir sos hazırlayalım.
ÇITIR SUSAMLI FASULYE NASIL YAPILIR?
MALZEMELER: 1. 250 gr taze fasulye (Ayıklanmış) 2. 2 yemek kaşığı balsamik sirke 3. 2 yemek kaşığı soya sosu 4. Tuz 5. 2 yemek kaşığı susam 6. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
SUSAMLI FASULYE YAPILIŞI:
Tüm malzemeleri karıştırıp 140 derece fırında 20 dakika tutalım. Ardından 100 derecelik fırında 10 dakika kadar daha tutup, çıkaralım. Lezzetini içinde barındıran, az pişmiş kenarlarından çıtır olmaya başlıyor. Siz daha çıtır isterseniz ısıyı 120 dereceye düşürüp süreyi kontrollü bir şekilde uzatabilirsiniz. Afiyet olsun!