Pratik Sebzeli Yaz Yemek Tarifleri

Yemek kitabı yazarı ve tarif geliştirici Pelin Bozkurt Bilgiç, sağlıklı ve pratik sebze yemeği tonlu enginar dip ve çıtır susamlı fasulye tarifini paylaşıyor.

30 Haziran 2020 Salı 14:00 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

TONLU ENGİNAR DİP NASIL YAPILIR?

MALZEMELER:
1. 200 gr ton balığı
2. 1 adet taze enginar (Küp küp doğranmış)
3. ½ avokado
4. 1 dal taze soğan
5. 1 bardak taze bakla içi (Haşlanmış)
6. 1 limon kabuğu
7. 1 limon suyu
8. Tuz
9. 1 çay kaşığı kimyon
10. 1 kahve fincanı ılık su
11. 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tonlu Enginarlı Dip Sos Tarifi

Tüm malzemeleri rondodan geçirip kıvamlı bir sos hazırlayalım.

ÇITIR SUSAMLI FASULYE NASIL YAPILIR?

MALZEMELER:
1. 250 gr taze fasulye (Ayıklanmış)
2. 2 yemek kaşığı balsamik sirke
3. 2 yemek kaşığı soya sosu
4. Tuz
5. 2 yemek kaşığı susam
6. 2 yemek kaşığı zeytinyağı

SUSAMLI FASULYE YAPILIŞI:

Tüm malzemeleri karıştırıp 140 derece fırında 20 dakika tutalım. Ardından 100 derecelik fırında 10 dakika kadar daha tutup, çıkaralım.
Lezzetini içinde barındıran, az pişmiş kenarlarından çıtır olmaya başlıyor.
Siz daha çıtır isterseniz ısıyı 120 dereceye düşürüp süreyi kontrollü bir şekilde uzatabilirsiniz.
Afiyet olsun!

Yoğurtla Hazırlanan Sağlıklı Dondurma Tarifleri

Ferahlatan Soğuk Kahve Tarifleri

Lezzetli ve Fit Nice Cream Tarifleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Diyet Bozmayan Tatlı Alternatifleri

Diyet Bozmayan Tatlı Alternatifleri

5 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

37 dakika okunma süresi
“Back in Action” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Back in Action” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

9 dakika okunma süresi
Gökyüzünün Ritmine Göre Cilt Bakımı

Gökyüzünün Ritmine Göre Cilt Bakımı

7 dakika okunma süresi
2025 Oscar Adayları Açıklandı

2025 Oscar Adayları Açıklandı

10 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri