Pirinç Patlaklı Çilekli Çikolata Bar Tarifi

Rafine şeker ve glüten içermeyen, pratik ve vegan pirinç patlaklı çilekli çikolata bar tarifi.

YAZAR: Nesrin Kısacık
6 Mart 2023 Pazartesi 17:13 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Rafine şeker ve glüten içermeyen, oldukça kolay bir vegan tarif veya sağlıklı bir tatlı tarifi arayanlar için fırın kullanmadan yapabileceğiniz pirinç patlaklı çilekli çikolata bar, malzemeleri zevkinize göre değiştirerek tekrar tekrar deneyebileceğiniz bir tarif.

Pirinç Patlaklı Çilekli Çikolata Bar Tarifi


Alt taban İçin Malzemeler:

8-10 adet yuvarlak pirinç patlağı

100 gr bitter çikolata

100 ml badem sütü veya bitkisel süt alternatifi

100 gr fındık veya fıstık ezmesi

Ara katman İçin Malzemeler:

250 gr çilek

4 yk chia tohumu

3 yk akçaağaç şurubu (agave veya pekmez de olur)

Ara katman için dilerseniz hazır marmelat da kullanabilirsiniz.

Üzeri İçin Malzemeler:

60 gr bitter çikolata

1 yk Hindistan cevizi yağı

Hazırlanışı:

1. Pirinç patlaklarını çok küçük veya çok büyük olmayacak şekilde elle parçalayın.

2. Çikolatayı benmari usulü veya mikrodalga fırında eritin ve hafif ılıması için bekleyin.

3. Tüm alt taban malzemelerini bir kapta karıştırıp, hazırladığınız kalıbın dibine yayın ve iyice bastırarak düz bir zemin elde edin. Buzdolabına kaldırarak 30 dakika dinlendirin.

4. Üzeri için çilekleri blenderdan geçirin, içerisine chia tohumu ve şurup ekleyerek karıştırın ve chia tohumları şişip, karışım jöle kıvamına gelene kadar bekleyin.

5. Dolaptan çıkardığınız zemin üzerine jel kıvamına gelen çilek sosunu eşit şekilde yayın.

6. Çikolata ve Hindistan cevizi yağını eritin ve hafif temperleyerek ısısını azaltın, kalıbın en üst tabakasına güzelce yayın.

7. Dondurucuda 30 dakika veya dolapta en az 4 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Vegan Mercimek Krep Tarifi

Vegan Chai Tea Latte Cheesecake Tarifi

Vegan Restoranlar: İstanbul'daki En İyi 10 Restoran

EN ÇOK OKUNANLAR

Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

20 dakika okunma süresi
Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

4 dakika okunma süresi
Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

2 dakika okunma süresi
Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

1 dakika okunma süresi
2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi