Pirinç Patlaklı Çilekli Çikolata Bar Tarifi

Rafine şeker ve glüten içermeyen, pratik ve vegan pirinç patlaklı çilekli çikolata bar tarifi.

YAZAR: Nesrin Kısacık
6 Mart 2023 Pazartesi 17:13 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Rafine şeker ve glüten içermeyen, oldukça kolay bir vegan tarif veya sağlıklı bir tatlı tarifi arayanlar için fırın kullanmadan yapabileceğiniz pirinç patlaklı çilekli çikolata bar, malzemeleri zevkinize göre değiştirerek tekrar tekrar deneyebileceğiniz bir tarif.

Pirinç Patlaklı Çilekli Çikolata Bar Tarifi


Alt taban İçin Malzemeler:

8-10 adet yuvarlak pirinç patlağı

100 gr bitter çikolata

100 ml badem sütü veya bitkisel süt alternatifi

100 gr fındık veya fıstık ezmesi

Ara katman İçin Malzemeler:

250 gr çilek

4 yk chia tohumu

3 yk akçaağaç şurubu (agave veya pekmez de olur)

Ara katman için dilerseniz hazır marmelat da kullanabilirsiniz.

Üzeri İçin Malzemeler:

60 gr bitter çikolata

1 yk Hindistan cevizi yağı

Hazırlanışı:

1. Pirinç patlaklarını çok küçük veya çok büyük olmayacak şekilde elle parçalayın.

2. Çikolatayı benmari usulü veya mikrodalga fırında eritin ve hafif ılıması için bekleyin.

3. Tüm alt taban malzemelerini bir kapta karıştırıp, hazırladığınız kalıbın dibine yayın ve iyice bastırarak düz bir zemin elde edin. Buzdolabına kaldırarak 30 dakika dinlendirin.

4. Üzeri için çilekleri blenderdan geçirin, içerisine chia tohumu ve şurup ekleyerek karıştırın ve chia tohumları şişip, karışım jöle kıvamına gelene kadar bekleyin.

5. Dolaptan çıkardığınız zemin üzerine jel kıvamına gelen çilek sosunu eşit şekilde yayın.

6. Çikolata ve Hindistan cevizi yağını eritin ve hafif temperleyerek ısısını azaltın, kalıbın en üst tabakasına güzelce yayın.

7. Dondurucuda 30 dakika veya dolapta en az 4 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Vegan Mercimek Krep Tarifi

Vegan Chai Tea Latte Cheesecake Tarifi

Vegan Restoranlar: İstanbul'daki En İyi 10 Restoran

EN ÇOK OKUNANLAR

Tiktok'ta Viral Olan 10 Güzellik Trendi: Gerçek mi, Mit mi?

Tiktok'ta Viral Olan 10 Güzellik Trendi: Gerçek mi, Mit mi?

6 dakika okunma süresi
Mocha Mousse: 2025'in En Sıcak Renk Trendi

Mocha Mousse: 2025'in En Sıcak Renk Trendi

4 dakika okunma süresi
2025 SAG Ödülleri Adayları Açıklandı

2025 SAG Ödülleri Adayları Açıklandı

5 dakika okunma süresi
Christian Lacroix'dan Geri Dönüş Sinyali!

Christian Lacroix'dan Geri Dönüş Sinyali!

2 dakika okunma süresi
Jessica Alba ve Cash Warren Boşanıyor

Jessica Alba ve Cash Warren Boşanıyor

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları