Paris'te moda haftası devam ederken moda tasarımcısı Simon Porte Jacquemus'un açtığı restoran Oursin, ismini bir Fransız terimi olan deniz kestanesinden alıyor.

Paris'te moda haftası devam ederken moda tasarımcısı Simon Porte Jacquemus'un açtığı restoran Oursin, ismini bir Fransız terimi olan deniz kestanesinden alıyor.

27 Eylül 2019 Cuma 14:49 | Son Güncellenme:
1 dakika okunma süresi

Elif ÖKSÜZ TAŞKIN – elif.oksuz@alem.com.tr

Paris’te Galeries Lafayette Champs-Élysées’in birinci katında açılan Oursin, Jacquemus’un Akdeniz tutkusuyla örtüşürken ilhamını güneşin ısıttığı sahil kasabalarından alıyor. Champs-Élysées Caddesi manzarasıyla hemen ilgi odağı haline gelen mekan, beyaz duvarları ve seramikleri ile bize yazı anımsatıyor.

Tasarımı tamamen Simon Porte Jacquemus’a ait Oursin, yıl boyunca devam edecek bir yaz mevsimi hayaliyle ortaya çıktı. Oursin’deki tabaklar, artizan detaylar bize Jacquemus tasarımlarını hatırlatırken, daha önce Septime, Clamato, La Cave de Septime ve D’Une Île’de çalışan şef Erica Archambault’un hazırladığı lezzetler parmak ısırtıyor.

Menüde ilk bakışta dikkat çeken tatlar deniz kestanesi pate, Sicilya soslu linguine midye ve kırmızı tekir tuzlaması. Hardal yağı, Baeri havyarı ve kremşantiyle harmanlanmış patates püresi, Anthony Courteille’nin fırını Sain’den gelen özel ekmekler ise bizim favorimiz.

Sadece Pazar günleri kapalı olan mekana gitmeden önce rezervasyon yapmayı ihmal etmeyin!

EN ÇOK OKUNANLAR

Hollywood Yıldızlarından 14 Güzellik Sırrı

Hollywood Yıldızlarından 14 Güzellik Sırrı

4 dakika okunma süresi
Hotiç Ailesinin Yeni Yıl Daveti

Hotiç Ailesinin Yeni Yıl Daveti

1 dakika okunma süresi
Benan Terzioğlu'nun Yeni Yıl Dilekleri

Benan Terzioğlu'nun Yeni Yıl Dilekleri

4 dakika okunma süresi
İyi Yaşamın Öncüsü: TheLifeCo

İyi Yaşamın Öncüsü: TheLifeCo

1 dakika okunma süresi
Yeni Yıl Stiline Parıltılı Dokunuşlar

Yeni Yıl Stiline Parıltılı Dokunuşlar

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları