Sunset Grill&Bar, 1994 yılından beri şehrin "fine dining" geleneğinin temsilcilerinden biri. Sunset 1999 yılında, Türkiye'de ilk kez Sushi Bar konseptini misafirlerine sundu. İstanbul'daki en iyi sushi adreslerinden biri olan restoran ilk misafir şef olarak dünyaca ünlü Japon şef Hiroki Takemura'yı 2006 ve 2007 yıllarında üçer ay süreyle ağırladı. Takemura, 2008 yılında tekrar geldi ve bu sefer kadroya katılarak 2019 Ocak ayına kadar Sunset menüsünü Yeni Japon Mutfağı tarzında başlangıç ve ana yemeklerle zenginleştirdi.
Isokyo, Doğu'nun gizemli lezzet sırlarını modern batının pişirme teknikleri ile çözüyor ve konuklarını İstanbul'dan Tokyo'ya uzanan sıra dışı bir maceraya taşıyor. Doğu'nun en iyileri mükemmel bir uyumla bir araya geliyor: Japonya'dan Umami çeşnileri; tatlı ve baharat tatlarını dengeleyen Thai seçenekleri, ekşi ve acılar, Kore'den inanılmaz renklerdeki fermente ve salamura ürünler ve karmaşık Çin yemekleri.
İstanbul dışında 10 farklı destinasyonda restoranı bulunan Zuma, İstanbul'da kaliteli ve leziz Japon mutfağı sunan seçeneklerden. Sushi menüsünde avokadolu ızgara yılan balığı, acılı mayonez ve yuzulu ton balığı aburi gibi lezzetlere ulaşabilirsiniz.
Inari Omakase, 2012 yılında Kuruçeşme'de kapılarını açtı. O günden bu yana lezzetlerini Boğaz'ın kıyısında ve Vadi İstanbul'da misafirlerine sunmaya devam ediyor. Inari Omakase, Japon yaşam tarzının, benzersiz dokunuşlarla yeniden yorumlandığı bir restoran. "Seçimi şefe bırakma" (Omakase) konsepti ile Japon mutfağının geleneklerini yansıtırken, Executive Şef Barlas Günebak'ın özgün reçetleri ve yaratıcı sunumları ile alışılmışın dışında bir yemek deneyimi yaşatıyor.
Ioki'nin yaratıcıları, şef Okitasan'ı 2012 yılında Türkiye'ye getirerek Uzak Doğu ve Nikkei mutfağının en lezzetli halini ulaşılabilir bir şekilde sunmayı amaçlayan konseptleri Ioki'yi kurdular. Kendine ait tarifleri ve özel soslarıyla Peru ve Uzak Doğu mutfağını harmanlayan şef Keizo Okitasan, yaptığı ceviche ve sushilerle Nikkei mutfağının büyülü lezzetlerini sunuyor.
Naomi Sushi Bar'ın menüsü sushinin Peru soslarıyla zenginleştirildiği bir füzyon mutfağından izler taşıyor. Ceviche Mix ise denenmesi gereken lezzetlerden.