İstanbul'daki En Favori Gurme Dondurmacıları 2022

İstanbul'daki en iyi gurme dondurmacılarını bir araya getirdik.

YAZAR: Meliza Yavru
3 Haziran 2021 Perşembe 11:41 | Son Güncellenme:
8 dakika okunma süresi

İstanbul'da en iyi dondurma nerede yenir?

Mevsim yazı gösteriyorsa artık dondurma yemenin vakti gelmiş demektir. Gerçi birçok kişi kışın da dondurma sevdasından vazgeçmiyor ama ben nedense soğuk kış günlerinde kendisine pek yanaşamıyorum. Adada büyümemden kaynaklanıyor belki bu durum, çünkü küçüklüğümden beri bana göre ada yazı, yaz ise dondurmayı çağrıştırır. Bu kadar dondurmadan bahsedip de hangi dondurmacıları sevdiğimi söylememek olmaz elbette. Damak zevki kişiden kişiye göre değişir tabii ama ben söz konusu dondurma olunca paketli ürünleri tercih etmiyorum, onu baştan söyleyeyim. Onun yerine kimyasalın ve katkı maddelerinin girmediği, gerçek süt tadının, meyve parçalarının hissedildiği doğal dondurmaları tüketmeye dikkat ediyorum. Sizin için de yazın sıcaklarında gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz, İstanbul'un en sevilen gurme dondurmacılarını listeledim.

Girandola – Arnavutköy


Eğer İtalyan dondurmasını İstanbul'da tatmak istiyorsanız, kesinlikle en doğru adreslerden biri Arnavutköy'de herkesin parmakla gösterdiği Girandola. Meyvelerin aromasını yoğun bir şekilde hissedebileceğiniz bu İtalyan dondurmacısının topları da oldukça büyük. Şeker kullanımında aşırıya kaçmayan Girandola'dan dondurma yerken kendinizi asla suçlu hissetmeyeceksiniz.

Ömer Usta Dondurma – Kınalıada


Ömer Usta Dondurma, 1968'den beri üç kuşak dondurma işiyle uğraşıyor. Hiçbir katkı maddesi kullanmadan bu kadar yıl ayakta kalmayı başaran Ömer Usta Dondurma'nın ünü diğer adalara hatta şehre kadar nam salmış durumda. Çilek, karadut, tutti frutti, kaymak, karamel benim şahsen en sevdiğim çeşitler arasında yer alıyor. Aylık meyve çeşidine göre ürün koyduklarını da belirtmeliyim.

Dondurmacı Yücel/Yunus - Adalar


Adalarda çocukluğunu geçirmiş olanlar mutlaka bu isimleri bilir. Dondurmacı Yücel Kınalıada'da ufak arabasıyla dolaşıp dondurma satarken Yücel de Büyükada ve Burgazada'nın vazgeçilmezi olmuştur. Kırmızı beyaz arabalarının başına bir sele koyup bisiklet gibi pedalları çevirerek dondurma satan bu ailenin dondurması hiçbir şeye benzemiyor. Ana meyvelerin haricinde çikolata ve kaymak koyduğu arabasından çıkan her külah, size bir gül şekliyle geliyor. Sorbe kıvamında vişnesiyle, süt kokan kaymağıyla ve diğer şahane lezzetleriyle mutlaka tanışmalısınız.

MUÀ


Floransa'nın dondurma lezzetini 10 yıl önce Yeniköy'de mini minnacık bir dükkana taşıyan MUÀ, renklendirici, koruyucu ve yapay aroma kullanmadan lezzetini koruyor. Tadanların vazgeçemediği bir lezzete sahip olan dondurmacı, gerçek gelato deneyimini bizle buluşturmakta oldukça iddialı. Merkez Yeniköy'ün haricinde Reşitpaşa, Şaşkınbakkal, Acarkent, Göktürk'te de şubeleri bulunan MUÀ'nın özellikle sorbe çeşitleri oldukça seviliyor.

Roma Dondurmacısı – Yeşilköy


Yeşilköy civarında oturanlar Roma Dondurmacısı ile bu denli haşır neşir olabildikleri için çok şanslı. Çocukken Yeşilköy'e gittiğim zamanlar özellikle ilkbahar döneminde ben de iple çekerdim buradan dondurma almayı. Ahşap bir köşkün giriş katında 1970'ten beri aynı aile tarafından işletilen Roma Dondurmacısı, şirin bir kasaba dondurmacısı havasında; sade, abartıdan uzak ve tam olması gerektiği gibi.

Vero Gelato – Caddebostan


İtalya'da tanışıp evlenen Veronica Villa ve Yiğit Alptekin, sahibi oldukları Vero Gelato sayesinde İtalyan dondurmasını Türk gelenekleri ile birleştirerek hayallerindeki lezzeti yaratmışlar. Aslında Vero Gelato'nun gerçek dondurma yapabilme sırrı oldukça basit: Günlük süt ve taze meyveyi bir araya getirmek. Rafine şekersiz çeşitleri de bulunan Vera Gelato, herkesin damak zevkine hitap edecek cinsten bir dondurmacı.

Büyükdere Dondurmacısı


Eğer eski tip bir dondurmacı arıyorsanız kesinlikle yolunuz Büyükdere'ye düşmeli. Eskiden bir Rum aile tarafından işletilen Büyükdere Dondurmacısı, ailenin Yunanistan'a gitmek zorunda kalması üzerine yanında çalışan Sabri Elmas ve ailesi tarafından ayakta tutulmuş. Eğer gerçekten de saf bir dondurma arayışındaysanız, sadece mevsim meyveleri ile çikolata ve kaymakla yıllardır ayakta duran bu dondurmacıya mutlaka uğramalısınız.

Mini Dondurma – Bebek


Eğer yazın Bebek'ten geçerken uzun ince bir kuyruk görürseniz bu muhtemelen Mini Dondurma'ya aittir. En büyük reklamı, kendine has lezzeti olan Mini Dondurma; minicik dükkanında 1968'den beri hizmet veriyor. Nostaljik görünümü, doğal lezzetli dondurması, güler yüzlü personeli ile Boğaz havası almak isteyenlerin vazgeçilmezlerinden biri olmayı sürdürüyor.

Damla Dondurma – Kurtuluş


İstanbul'un en eski semtlerinden biri olan Kurtuluş'ta yer alan, ufacık bir metrekarede yıllardır başarıyla ayakta durabilen Damla Dondurma, yaz kış hizmet veriyor. Salep ve boza da seviyorsanız müdavimi olacağınız bu şirin dondurmacının kaymağı, tutti fruttisi ve karameli gerçekten de süt kokuyor. Mahalle kültürünü de doya doya yaşayabileceğiniz bu minicik dükkandan dondurmanızı alıp serinleyerek Nişantaşı'na doğru yürüyebilirsiniz.

İstanbul'un En Lezzetli 5 Tatlı Mekanı

İstanbul'un Öne Çıkan Kahvaltı Mekanları

İstanbul'un En İyi Street Food Adresleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

1 dakika okunma süresi
“Bizans'a Yelken Açmak” Sergisi

“Bizans'a Yelken Açmak” Sergisi

4 dakika okunma süresi
Gossip Girl'ün Çapkın Chuck Bass'ı Ed Westwick Baba Oluyor

Gossip Girl'ün Çapkın Chuck Bass'ı Ed Westwick Baba Oluyor

1 dakika okunma süresi
Kışa Özel Nail Art Trendi

Kışa Özel Nail Art Trendi

1 dakika okunma süresi
New York'ta Türk Gecesi

New York'ta Türk Gecesi

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild