Bakla: Demir açısından zengin olan bakla, kandaki demir seviyesini artırır. Tansiyonu düşürür: Yüksek tansiyonu düşüren bakla kalbi korur. Kolesterolün düşmanıdır. Kan damarlarını korur. Bakla, içerdiği vitaminler, mineraller, antioksidanlar ve lif dolayısıyla böbreklerin daha iyi çalışmasını sağlayarak, var olan kumların atılmasını kolaylaştırır. Kabızlık ve hemoroit gibi rahatsızlıkları önler.
Enginar: İçeriğinde fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko, A, B1, B2, B6 ve C vitaminlerinden oldukça zengindir. Ayrıca lif yönünden zengin olması nedeni ile de sindirime yardımcıdır. Demir eksikliğinde içeriğinde bulunan demir nedeni ile tercih edilmektedir. Antioksidan özelliği sayesinde toksik maddelerin vücuttan atılmasına yardımcıdır. Potasyum içermesi nedeni ile tansiyonun düzenlenmesine yardımcıdır. Kolesterolün düşmesinde önemli etkileri bulunmaktadır. İçeriğindeki antioksidan maddeler sayesinde antikanserojen etkiye sahiptir.
Semizotu: Semizotu, kalori açısından oldukça düşük olmasına karşın besin değeri hayli zengin bir sebze türüdür. Doymamış yağ asitlerinden, özellikle omega-3 yağ asitleri, a-linolenik asit, EPA, DHA, glutatyon, glutamik asit ve aspartik asit bakımından zengin olan semizotunun kalp damar sağlığını koruyucu etkisi bulunur. Semizotu pek çok cilt sorununu iyileştirmede etkilidir. Ciltte oluşan leke ve kırışıklıkları giderirken cilde sağlıklı bir görünüm verir.
Bezelye: Bezelyede bol miktarda bulunan 'kumarestrol' adı verilen koruyucu polifenolün özellikle mide kanseri gibi hastalıkları önlediği bilinmektedir. Antioksidanların etkisiyle birleştiğinde bezelyenin anti-enflamatuar (iltihabı iyileştirici) özellikleri, kırışıklıkların ve osteoporozun önlenmesine yardımcı olur. İçindeki yüksek lif ve protein içeriği şekerin sindirimini yavaşlatır. Bezelye fazladan şeker içermez ve bu nedenle vücutta kan şekeri düzenlemesini sağlar.
Kayısı: Kayısı yüksek potasyum içeriği sayesinde kalp koruyucu etkiye sahiptir. Tansiyonu dengeler ve kan basıncının normal düzeylerde seyretmesini sağlar. İçerdiği kalsiyum, fosfor gibi mineraller kemik sağlığı açısından önemlidir. Ağız ve diş sağlığı için yararlı bir meyvedir.
Çilek: 1 porsiyon yani 10-12 adet çilek 90 mg C vitamini içerir ve günlük C vitamini ihtiyacımızı fazlasıyla karşılar. Çilek içerdiği tüm bu vitaminler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve inflamasyonu azaltmaya yardımcı oluyor. Çilek, sodyumun vücuttaki etkilerini önleyen ve kan basıncını azaltan mükemmel bir potasyum kaynağıdır. Hipertansiyon ve buna bağlı kardiyovasküler (kalp-damar) hastalıklarla mücadele etmenin yanı sıra, potasyum bakımından zengin bir diyet olarak ölüm riskini azaltmaya yardımcı olabilir.
Erik: Demir emilimini artırır ve kansızlığı önler. Özellikle kırmızı et ve yumurta tüketimi sonrasında meyve olarak erik tercih edilerek, demir 'biyoyararlılığı' artırılabilir. Yüksek C vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Anti-aging etkisi vardır, yaşlanmayı önler ve cildi yeniler.
Karpuz: Böbrekleri temizleyerek, astım, kalp ve damar tıkanıklığı, diyabet, kolon kanseri ve kireçlenme gibi hastalıklara iyi gelir. Tatlı ve sulu karpuz, en önemli antioksidanlarla doludur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Karpuzun içerisinde bulunan vitaminler ise A, C, B1, B3, B5, B6 ve B92'dir. Suyun yanı sıra lif içeriği sayesinde de kabızlığı önlemeye yardımcı olan karpuz, sağlıklı bir sindirim sistemi için düzenliliği destekliyor.