“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Türkiye'de ilk kez gerçekleşen “Hattrick & Cheftrick” etkinliğinde ünlü şefler Ekin Eylem Ulaş, Faruk Batuhan Öner ve Necip Onur Gülanber'in özel yorumlu imza yemekleri, katılımcıları deneyimsel bir gastronomi yolculuğuna çıkardı.

6 Temmuz 2022 Çarşamba 16:54 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Ekin Eylem Ulaş, Faruk Batuhan Öner ve Necip Onur Gülanber'in hazırladığı deneyimsel menü ile gerçekleşen etkinlikte, katılımcılar farklı ve tematik bir gastronomi boyutunu ilk kez deneyimlediler.

Water Garden içerisinde yer alan Museum of Motivation'da gerçekleşen ve Ekin Eylem Ulaş tarafından projelendirilen "Hattrick & Cheftrick" ile davetliler farklı bir dünyanın parçası oldular. Ses ve ışık efektlerinin yanı sıra dokunsal deneyimler ve koku/tat ile desteklenmiş etkinlik, beş duyuya hitap etti.

2 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşen etkinlikte, 'Düşler, Olasılıklar, Seçimler, Sevgi ve Sonsuzluk' temalarının işlendiği ve her tema için dekore edilmiş özel alanlar, müzik ve lezzet eşleşmesi ile katılımcılar dijital bir deneyimin de parçası oldular.

Etkinlikle, 13 özel bitki özüyle yapılmış esansla Unique Fragrances Cabir Çobanoğlu tarafından yaratılan "Hattrick & Cheftrick" kokusu katılımcılara hediye edilirken; şeflerin ceketleri ise dünyaca ünlü portre dokuma sanatçısı Fırat Neziroğlu dokunuşuyla temaya özgün olarak özelleştirildi. Gecenin müzikleri Yanay Germen tarafından afro-tech house tarzında tasarlandı.

Projenin yaratıcısı Ekin Eylem Ulaş yaptığı açıklamada "Metaverse konuştuğumuz bir dünyada gastronomi artık bambaşka bir boyuta taşındı. Yemeğin lezzeti, sunumu ötesi yarattığı deneyim ve izin beş duyu ile eşleştiği interaktif bir etkileşim hedefledik. Türkiye'de ilk kez yaptığımız senaryosu, hikayesi ile başka bir boyuta taşıdığımız yemek eşleşmelerimizi farklı şehirlerde de gerçekleştirmek hedefindeyiz" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR

Oz Büyücüsü'nün Yakut Ayakkabıları Rekor Kırdı

Oz Büyücüsü'nün Yakut Ayakkabıları Rekor Kırdı

1 dakika okunma süresi
Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

4 dakika okunma süresi
Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

20 dakika okunma süresi
Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

2 dakika okunma süresi
Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı