Tatlılar hepimizin kırmızı çizgisi değil mi? Şöyle bir tatlı olsa; hem çok lezzetli hem çok pratik hem de glütensiz, harika olmaz mıydı? Oldu bile diyorum ve sizi tariflerimle baş başa bırakıyorum.
Malzemeler:
1 su bardağı dut kurusu
1 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı çiğ fındık
1 adet yumurta akı
Yapılışı:
Kabukları ayrılmış olan fındıkları, yüksek devirli mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Aynı şekilde dut kurularını da şeker tanesi haline gelene kadar mutfak robotunda çekin. Yumurta akı ve kakao ilavesiyle tüm malzemeyi geniş bir kap içinde özleşene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra kurabiyeniz servise hazır.
Malzemeler:
3 adet yumurta
180 gram bitter çikolata
1 çay kaşığı pudra şekeri (arzuya göre)
Yapılışı:
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Ayrı ayrı kaplara yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını ayırın. Yumurta beyazlarını köpük köpük olup katı bir kıvam alana kadar mikser yardımıyla, yüksek devirde çırpın. Yumurta sarılarını erimiş ve biraz ılımış olan çikolataya ekleyip el çırpıcısı yardımıyla hızlıca karıştırın. Katı bir kıvam alan çırpılmış yumurta beyazlarını, çikolatalı karışıma üç partide azar azar ekleyip bir spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırın. Hazırladığınız kek harcını yağlı kağıt serdiğiniz ısıya dayanıklı cam fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirdiğiniz keki dikkatli bir şekilde kek kalıbından çıkartın. Üzerine pudra şekeri ekleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.