Tarihi yarımadanın etkileyici atmosferinde yer alan Four Seasons Sultanahmet yerel lezzetlerin en güzel örneklerini ve sevilen markalarını misafirleriyle bir araya getirmeye devam ediyor. Four Seasons Sultanahmet, konuklarını bu kez Tarihi Hacı Baba Et Lokantası'nın katkılarıyla hazırladığı Malatya'nın en sevilen lezzetleriyle buluşturuyor.
Four Seasons Sultanahmet'in gastronomi programı kapsamında, Tarihi Hacı Baba Et Lokantası Şefi Mehmet Zeki Saygı ve ekibinin katkılarıyla hazırlanan özel öğle ve akşam yemeği menüsü sunuluyor. 14-18 Haziran günlerinde düzenlenen programda Malatya'ya özgü lezzetler deneyimli şeflerin elinden çıkıyor.
Four Seasons Sultanahmet'in bahçesindeki Avlu Restoran'da gerçekleşen programda otelin şefi Özgür Üstün ve Malatya mutfağının elçileri olan konuk şefler, misafirlere öğle ve akşam için özel bir menü sunuyor. 1942 yılından bu yana faaliyet gösteren, Malatya'nın ve bölgenin en sevilen et restoranlarından biri olan Tarihi Hacı Baba Et Lokantası şefleriyle birlikte hazırlanan menü, bu zengin mutfağın öne çıkan lezzetlerinden oluşuyor.
Malatya'ya ait Aya köfteli kulak çorbası, analı kızlı, kiraz yaprağı, tereyağlı haşlama içli köfte, Nurdağı salatası gibi lezzetli başlangıçların ardından Malatya sofrasından karışık fırın yemekleri servis ediliyor. Fırında kakırdaklı Malatya usulü bulgur pilavı ile sunulan odun fırında ağır ateşte pişirilmiş kağıt kebabı, Geleli kebabı, patlıcan tava veya odun fırınında kuzu kaburga damak hafızasında iz bırakıyor. Cevizli ve kaymaklı kayısı tatlısı ve kayısı çekirdeği unundan hazırlanmış Malatya kurabiyesi ile bitiş yapılıyor.
Ülkemizin sevilen tatlara sahip şehirlerinden Hatay ile başlayan, Malatya ile devam eden gastronomi deneyimi, eylül ayında Mutfak Sanatları Merkezi, ekim ayında Bay Nihat, Köfteci Osman ve kasım ayında Çemens Mutfak ile yerel lezzetlerin en sevilen markalarını misafirleri ile buluşturmaya devam ediyor.