En Meşhur İzmir Yemekleri ve Tarifleri

İzmir'in hangi yemekleri meşhur? İzmir mutfağının sağlıklı ve lezzetli yemeklerinin en özel tariflerini Sedef İybar'dan dinledik. Pancarlı ahtapot nasıl yapılır? Mercimekli semizotu tarifi, Deniz börülceli lakerda ve birbirinden güzel lezzetlerin inceliklerine göz atın.

17 Kasım 2020 Salı 18:00 | Son Güncellenme:
4 dakika okunma süresi

Pancarlı Ahtapot Nasıl Yapılır? Nasıl Pişirilir?

Malzemeler

  1. 3 adet pancar
  2. 200 gr haşlanmış ahtapot
  3. 1 fincan sızma zeytinyağı
  4. 1 çorba kaşığı sirke
  5. 1 çay kaşığı tuz
  6. 7-8 sap maydanoz
  7. yarım limon suyu

Hazırlanışı

Ahtapotları sirke ve tuzda 1 saat kaynatıp daha sonra ince bir streç filme sıkı sıkı sarıp buzluğa koyun. Pancarları iyice haşlayıp soğuduktan sonra ince dilimler halinde kesin. 3-4 saat buzlukta beklettiğiniz ahtapotları donmuş haldeyken ince dilimler halinde kesip pancarların üzerine yerleştirin. Üzerine maydanozları doğrayıp limon suyu ve sızma zeytinyağı ile servis edebilirsiniz.

Balık Çorbası Tarifi - Balık Çorbası Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  1. 2 litre balık suyu
  2. 300 gr balık eti
  3. 50gr un
  4. 50 gr zeytinyağı
  5. 1 adet havuç
  6. 1 adet kereviz
  7. 1 adet patates
  8. 1 diş sarmısak
  9. 1 yumurta sarısı
  10. 2 çorba kasığı limon suyu
  11. 1/2demet maydanoz

Hazırlanışı

Tencereye balık suyunu koyun içine çok ufak doğranmış kereviz havuç patates sarmısak ilave edin soğanı bütün olarak koyun sebzeleri 20 dakika haşlayın, daha sonra soğanı içinden alın ve balık etlerini ufaltarak ilave edin. Sebze ve balıklar birlikte 10 dakika daha haşlandıktan sonra tuz ve biber ilave edin… Ateşin altını kapatın çok ince doğranmış maydanozları ekleyin. Balık çorbasını bir tatlı kasığı çiğ krema ekleyerek de servis yapabilirsiniz.

Enginarlı Roka Salatası Yapılışı

Malzemeler

  1. 2 adet ayıklanmış taze enginar
  2. 1 demet roka
  3. 50 gr İzmir tulumu
  4. 1 çorba kaşığı dolma fıstığı
  5. sos için;
  6. 1 çorba kaşığı limon suyu
  7. 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  8. 1 çay kaşığı bal
  9. 1 cay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Enginarları zar gibi incecik kıyın ve limonlu suda bırakın. Rokaları da iyice yıkayıp süzün, tabağa önce roka yapraklarını daha sonra doğranmış enginarları ve aynı şekilde ince kesilmiş tulum peynirini ekleyin. Üzerine üç dakika yanmaz tavada pembeleştirdiğiniz fıstıkları ilave edin ve sosunu ekleyerek servis yapın.

Deniz Börülceli Lakerda Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  1. 2 demet taze deniz börülcesi
  2. 10 dilim lakerda
  3. 1 bardak su
  4. 1 fincan zeytinyağı
  5. 1 çay kaşığı tuz
  6. 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  7. yarım limon suyu

Hazırlanışı

Deniz börülcelerini 15 dakika kaynar suda tuz ile haşlayın. Süzgece alın. Ortalarındaki kılcıklarını ayıklayın. Servis tabağına düzgünce yerleştirin. Aralarına yarım cm kalınlığında kesilmiş lakerdaları dizin. Üzerine limon suyu ve pul biber gezdirerek servis yapın.

Mercimekli Semizotu Salatası Tarifi

Malzemeler

  1. 1 demet taze semizotu
  2. 1 cay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  3. 2 adet yeşil çarliston
  4. 2 adet kırmızı çarliston
  5. 1 adet domates

Sos için;

  1. 100 gr süzme yoğurt
  2. 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  3. 2 çorba kaşığı erik ekşisi
  4. 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

Semizotlarını iyice yıkayıp kalın saplarını ayıklayın. Ayrı bir tencere de 1 çay bardağı yeşil mercimeği 30 dakika haşlayın ve süzün. Mercimekler hafifçe soğuduktan sonra semizotlarıyla birlikte harmanlayın. Üzerine hazırlamış olduğunuz salatanın sosunu ilave edin. Ortasına süzme yoğurt koyarak servis yapabilirsiniz. Bu salatada yoğurdu servis yaparken salata ile karıştırın.

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Tarif

Lezzetli ve Pratik 6 Kahvaltı Tarifi

Sonbahar İçin Fit ve Lezzetli Tatlı Tarifleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

2 dakika okunma süresi
Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

4 dakika okunma süresi
Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

20 dakika okunma süresi
Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

1 dakika okunma süresi
2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da