Sebzeler: Karnabahar, pırasa, lahana, kırmızı turp, havuç, mantar, patlıcan, kıvırcık salata
Sağlık üzerinde birçok olumlu etkisi bulunan greyfurt, tam bir C vitamini deposu. Aynı zamanda domatesten sonra da en iyi likopen kaynağı. Bu yönüyle çeşitli kanser türleri üzerinde olumlu etkiler gösteriyor. İçerdiği antioksidan bileşikler sayesinde vücudun immün sistemini güçlendirici etkilere sahip. Ayrıca, akciğer ve solunum yolu enfeksiyonlarında üzerinde de olumlu etkileri bulunuyor. Doğal bir lif kaynağı olduğundan dolayı sindirim sistemine oldukça faydalı etkiler gösteriyor. İçeriğindeki A vitamini sayesinde yara iyileşmelerinde ve göz sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğu da biliniyor.
Elma, sindirim sistemi üzerindeki olumlu etkilerinin yanında kalp damar sağlığı, cilt sağlığı ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi açısından da büyük öneme sahip meyveler arasında yer alıyor. C, A, E, K ve B vitaminleri açısından zengin olan elma potasyum gibi birçok mineral içeriğine de sahip. Konstipasyon ve diyare gibi sindirim sistemi bozukluklarına iyi geliyor. Ayrıca vücutta oluşan ödemin atılmasına da yardımcı oluyor.
Karnabahar, 100 gr da yaklaşık 25 kalori içermesiyle diyet listelerinde sıklıkla yer alan, besleyici değeri yüksek, antioksidan açısından zengin bir sebzedir. İçerdiği folik asit, K vitamini, B6 vitamini, magnezyum, potasyum, kalsiyum, manganez ve fosfor gibi vitamin ve mineraller ile sindirim sistemi üzerinde rahatlatıcı bir etkiye sahip. Diyet lifi açısından oldukça zengin olmasının yanı sıra içeriğinde bulunan sülfür sayesinde de vücut için oldukça faydalı. Yüksek lif oranı içermesinden dolayı sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı etkileri bulunuyor. Antioksidan bileşen içeriği ile oldukça zengin olan karnabahar vücutta serbest radikal oluşumunu önlemeye yardımcı olarak inflamatuar hastalıklarına karşı koruyucu etki gösteriyor.