Çocuklara Özel Lezzet: Enerjik Voltran Bar

Yemek kitabı yazarı ve tarif geliştirici Pelin Bozkurt Bilgiç, çocuklara özel, lezzet deposu “Enerjik Voltran Bar” tarifini paylaşıyor.

YAZAR: PELİN BOZKURT BİLGİÇ
9 Kasım 2020 Pazartesi 13:30 | Son Güncellenme:
1 dakika okunma süresi

Malzemeler:

1 bardak yulaf ezmesi

1 çay bardağı irice doğranmış ceviz

2 yemek kaşığı sade yağ

1 adet yumurta

5 adet doğranmış kuru kayısı

5 adet doğranmış kuru incir

2 adet doğranmış kuru erik

Yapılışı:

Hepsini bir kapta karıştırıp, ardından yağlı kağıt serdiğiniz bir kalıba iyice bastırıp, 160° fırında 20 dakika kadar pişirin.

4 adet hurma ve bir adet muzu rondodan geçirin.

Hurmalar sert ise bir iki saat suda bekletebilirsiniz.

Fırından çıkmış soğumuş yulaflı bayrağın üstüne hurmalı karameli yayın, ardından üzerine eritilmiş 100 gram çikolatayı ekleyin. Süslemek için nar ve irice parçalanmış Antep fıstıklarını kullanabilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR

Mocha Mousse: 2025'in En Sıcak Renk Trendi

Mocha Mousse: 2025'in En Sıcak Renk Trendi

4 dakika okunma süresi
8 OCAK 2025

8 OCAK 2025

1 dakika okunma süresi
2025 SAG Ödülleri Adayları Açıklandı

2025 SAG Ödülleri Adayları Açıklandı

5 dakika okunma süresi
Christian Lacroix'dan Geri Dönüş Sinyali!

Christian Lacroix'dan Geri Dönüş Sinyali!

2 dakika okunma süresi
Tiktok'ta Viral Olan 10 Güzellik Trendi: Gerçek mi, Mit mi?

Tiktok'ta Viral Olan 10 Güzellik Trendi: Gerçek mi, Mit mi?

6 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da