Çocuklara Özel Lezzet: Enerjik Voltran Bar

Yemek kitabı yazarı ve tarif geliştirici Pelin Bozkurt Bilgiç, çocuklara özel, lezzet deposu “Enerjik Voltran Bar” tarifini paylaşıyor.

YAZAR: PELİN BOZKURT BİLGİÇ
9 Kasım 2020 Pazartesi 13:30 | Son Güncellenme:
1 dakika okunma süresi

Malzemeler:

1 bardak yulaf ezmesi

1 çay bardağı irice doğranmış ceviz

2 yemek kaşığı sade yağ

1 adet yumurta

5 adet doğranmış kuru kayısı

5 adet doğranmış kuru incir

2 adet doğranmış kuru erik

Yapılışı:

Hepsini bir kapta karıştırıp, ardından yağlı kağıt serdiğiniz bir kalıba iyice bastırıp, 160° fırında 20 dakika kadar pişirin.

4 adet hurma ve bir adet muzu rondodan geçirin.

Hurmalar sert ise bir iki saat suda bekletebilirsiniz.

Fırından çıkmış soğumuş yulaflı bayrağın üstüne hurmalı karameli yayın, ardından üzerine eritilmiş 100 gram çikolatayı ekleyin. Süslemek için nar ve irice parçalanmış Antep fıstıklarını kullanabilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR

Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

4 dakika okunma süresi
Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

1 dakika okunma süresi
Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

20 dakika okunma süresi
Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

2 dakika okunma süresi
2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild