Malzemeler:
1 bardak yulaf ezmesi
1 çay bardağı irice doğranmış ceviz
2 yemek kaşığı sade yağ
1 adet yumurta
5 adet doğranmış kuru kayısı
5 adet doğranmış kuru incir
2 adet doğranmış kuru erik
Yapılışı:
Hepsini bir kapta karıştırıp, ardından yağlı kağıt serdiğiniz bir kalıba iyice bastırıp, 160° fırında 20 dakika kadar pişirin.
4 adet hurma ve bir adet muzu rondodan geçirin.
Hurmalar sert ise bir iki saat suda bekletebilirsiniz.
Fırından çıkmış soğumuş yulaflı bayrağın üstüne hurmalı karameli yayın, ardından üzerine eritilmiş 100 gram çikolatayı ekleyin. Süslemek için nar ve irice parçalanmış Antep fıstıklarını kullanabilirsiniz.