Bademli ve Fıstıklı Vegan Ay Kurabiyesi Tarifi

Farklı bir tat denemek isteyenler ve hem pratik hem de lezzetli bir vegan kurabiye tarifi arayanlar için bademli ve fıstıklı vegan ay kurabiyesi tarifi.

YAZAR: Nesrin Kısacık
9 Mayıs 2023 Salı 10:32 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Bademli ve Fıstıklı Vegan Ay Kurabiyesi

Kurabiye denince akla hemen çikolatalı kurabiyeler gelir ama bademli ve fıstıklı bu kurabiyenin lezzeti sizi çok tatmin edecek. Yapılışı oldukça kolay, isteğinize göre fıstık unu veya fındık unu ekleyerek yapabilirsiniz. Önceden hazırlayıp dondurucuya koymak ve özel günlerde ya da canınız tatlı bir kaçamak istediğinde çıkarıp pişirmek için de çok uygun bir kurabiye.


Malzemeler:

225 gr vegan tereyağı

280 gr un

50 gr badem unu

50 gr toz Antep fıstığı

75 gr şeker

1 tatlı kaşığı vanilya özütü

1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

Üzeri için pudra şekeri


Hazırlanışı:

1. Pudra şekeri dışındaki kuru malzemelerin tamamını geniş bir kapta karıştırın.

2. Soğuk ve küp küp kesilmiş tereyağı ve vanilya özütünü de ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.

3. Hava almayacak şekilde üstünü kapatarak dolapta 30 dakika -1 saat arası bekletin.

4. 180 derecede fırını ısıtın.

5. Kurabiye hamurunu dümdüz açarak ay şekli verin. Yuvarlak şekil verip daha sonrasında aynı kalıpla sağ tarafından keserek ay şekli verebilirsiniz.

6. Yapmış olduğunuz büyüklüğe göre pişme süresi değişecektir; en az 10-11 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika soğumaya bırakın. Sıcakken dağılabilir, mutlaka servis öncesinde bekletin.

7. Soğuduktan sonra üzerine isteğe göre pudra şekeri ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Çikolata ve Ahudululu Vegan Brownie Tarifi

Pratik ve Az Kalorili: Vegan Çikolatalı Puding

Vegan Restoranlar: İstanbul'daki En İyi 10 Restoran

EN ÇOK OKUNANLAR

Haftanın Mekanı: Zeffirino 1939

Haftanın Mekanı: Zeffirino 1939

3 dakika okunma süresi
Yağ Yakımını Hızlandıran Tarifler

Yağ Yakımını Hızlandıran Tarifler

11 dakika okunma süresi
Bayram Tatlılarıyla Formda Kalmanın Püf Noktaları

Bayram Tatlılarıyla Formda Kalmanın Püf Noktaları

7 dakika okunma süresi
Türkiye'de Gizli Kalmış Tatil Noktaları

Türkiye'de Gizli Kalmış Tatil Noktaları

10 dakika okunma süresi
Cilt Temizliğinde Hangi Ürünler Tercih Edilmeli?

Cilt Temizliğinde Hangi Ürünler Tercih Edilmeli?

7 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild